Info

Yläkaupungin Yö on yksi Suomen pitkäikäisimmistä ja suurimmista kaupunkifestivaaleista.

Yläkaupungin Yö 30 vuotta!

Juhlavuoden festivaali järjestetään 20.–22.5.2022 Jyväskylässä.

Osan kevään 2021 ohjelmista pääset katsomaan taltiointeina YÖ-TV:stä Yläkaupungin Yön YouTube-kanavalta. 2021 festivaalilehden näköisversioon pääset tästä.

Yläkaupungin Yö

Jyväskylän Yläkaupungin, Älylän ja Seminaarinmäen ympäristöissä vuosittain järjestettävä Yläkaupungin Yö on pääosin talkoovoimin toteutettava kaupunkifestivaali. Se on kauttaaltaan pääsymaksuton tapahtuma, jonka suunnitteluun ja toteutukseen pääsevät osallistumaan mahdollisimman laajalti kaikki halukkaat.

Festivaalin monitaiteinen ohjelma on viime vuosina sisältänyt muun muassa tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa. Yläkaupungin Yössä on nähty jopa noin 200 esitystä 50 eri tapahtumapaikassa, ja toukokuussa kaupunkifestivaalissa on vieraillut vuosittain 30 000–50 000 kävijää. Yläkaupungin Yö tarjoaa näyteikkunan lukuisille eri taidemuotojen esiintyjille, ryhmille ja organisaatioille, elävöittäen kaupunkikulttuuria ja alueen taloutta.

Tapahtumaa järjestävän Yläkaupungin Yö ry:n tarkoituksena on ylläpitää ja tukea kulttuuritoimintaa sekä edistää eri kulttuuriorganisaatioiden yhteistyötä ja kansalaisten omaehtoista kulttuuriharrastusta. Yhdistys pyrkii toiminnallaan lähentämään erilaisia kulttuurin osa-alueita toisiinsa sekä uudistamaan ja kehittämään kansalaisten kulttuurikäsitystä.

Voit seurata Yläkaupungin Yötä verkkosivujemme lisäksi Facebookissa ja Instagramissa missä tiedotamme tapahtumaan liittyvistä asioista ja jaamme myös kevyempää sisältöä. Esimerkiksi kevään 2021 aikana on ollut käynnissä YöInfo-viestintäkampaja, missä on tuotu esiin muun muassa Yön ystäviä vuosien varrelta ja valotettu yläkaupungin historiaa.

Kuvassa Semmarit, eli Seminaarinmäen mieslaulajat, Jyväskylän yliopiston päärakennuksen edessä Yläkaupungin Yön 20-vuotisjuhlatapahtumassa vuonna 2012. Kuva Taru Norrena.