Info

Yläkaupungin Yö on yksi Suomen pitkäikäisimmistä ja suurimmista kaupunkifestivaaleista.

Yläkaupungin Yö 30 vuotta!

Juhlavuoden festivaali järjestettiin 20.–22.5.2022 Jyväskylässä. Katso festarin parhaat kuvat tuoreesta artikkelistamme ja aftermovie YouTubesta!

Myös Yläkaupungin Yön komea 12-sivuinen festivaaliliite ilmestyi Suur-Jyväskylän Lehden välissä 4.5. sekä näköisversiona.

Seuraa Yläkaupungin Yötä facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa. Ajankohtaiset linkit löytyvät kätevästi Yön Linktreestä.
Muista myös Yön jäsenyys sekä Yö-Shop.

Yläkaupungin Yö etsii tapahtumanjärjestäjiä kävelykeskustaan


Haluaisitko järjestää omanlaisesi tapahtuman kaupungin sydämessä? Jyväskylän kaupunki etsii yhdessä Yläkaupungin Yön kanssa uusia tapahtumanjärjestäjiä ja tarjoaa kaupunkitilaa uusille tapahtumille. Mukaan valitut tapahtumat saavat kävelykadun promootiopaikat sähköineen veloituksetta. Lue lisää ja täytä hakemus täällä

Yläkaupungin Yö

Jyväskylän Yläkaupungin, Älylän ja Seminaarinmäen ympäristöissä vuosittain järjestettävä Yläkaupungin Yö on pääosin talkoovoimin toteutettava kaupunkifestivaali. Sen pääpäivä on kauttaaltaan pääsymaksuton. Tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen pääsevät osallistumaan mahdollisimman laajalti kaikki halukkaat.

Festivaalin monitaiteinen ohjelma on viime vuosina sisältänyt muun muassa tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa. Yläkaupungin Yössä on nähty jopa noin 200 esitystä 50 eri tapahtumapaikassa, ja toukokuussa kaupunkifestivaalissa on vieraillut vuosittain 30 000–50 000 kävijää. Yläkaupungin Yö tarjoaa näyteikkunan lukuisille eri taidemuotojen esiintyjille, ryhmille ja organisaatioille, elävöittäen kaupunkikulttuuria ja alueen taloutta.

Tapahtumaa järjestävän Yläkaupungin Yö ry:n tarkoituksena on ylläpitää ja tukea kulttuuritoimintaa sekä edistää eri kulttuuriorganisaatioiden yhteistyötä ja kansalaisten omaehtoista kulttuuriharrastusta. Yhdistys järjestää paljon tapahtumia ympäri vuoden, kuten Älylän Ehtoo -klubia, Lounaispuiston kesää sekä Yläkupungin katujuhlia. Yhdistys pyrkii toiminnallaan lähentämään erilaisia kulttuurin osa-alueita toisiinsa sekä uudistamaan ja kehittämään kansalaisten kulttuurikäsitystä.

Voit seurata Yläkaupungin Yötä verkkosivujemme lisäksi Facebookissa ja Instagramissa, missä tiedotamme tapahtumaan liittyvistä asioista ja jaamme myös kevyempää sisältöä.
Tsekkaa myös YouTubemme!

KPC Yläkaupungin Yössä 2022 Lounaispuiston 5 000 hengen ennätysyleisön edessä. Kuva: Video Kalliala.

Kuvassa Semmarit, eli Seminaarinmäen mieslaulajat, Jyväskylän yliopiston päärakennuksen edessä Yläkaupungin Yön 20-vuotisjuhlatapahtumassa vuonna 2012. Kuva Taru Norrena.

Kolmen keikan livetaltiointi ilokivestä keväältä 2021. Lavalla Asa & Band, KISSA & Slack Bird.

Are Yläkaupungin Yön Syksyssä 2020.