Festivaali-Info

Yläkaupungin Yö on Jyväskylässä järjestettävä monitaiteinen kaupunkifestivaali, jossa vierailee vuosittain 30 000-50 000 kävijää.

Ohjelmassa on ollut viime vuosina muun muassa tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, lastenohjelmaa, pelejä ja liikuntaa. Tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen pääsevät osallistumaan mahdollisimman laajalti kaikki halukkaat. Tapahtuma on pääsymaksuton.

Vuonna 2019

50 000 kävijää
1000 esiintyjää
200 esitystä
50 tapahtumapaikkaa

Yläkaupungin Yötä on järjestetty Seminaarinmäen ympäristössä vuodesta 1992. Yläkaupungin Yö tarjoaa näyteikkunan lukuisille eri taidemuotojen esiintyjille, ryhmille ja organisaatioille, elävöittäen kaupunkikulttuuria ja alueen taloutta. Kaupunkifestivaalia järjestävän Yläkaupungin Yö ry:n tarkoituksena on ylläpitää ja tukea kulttuuritoimintaa sekä edistää eri kulttuuriorganisaatioiden yhteistyötä ja kansalaisten omaehtoista kulttuuriharrastusta. Yhdistys pyrkii toiminnallaan lähentämään erilaisia kulttuurin osa-alueita toisiinsa sekä uudistamaan ja kehittämään kansalaisten kulttuurikäsitystä.