Seurakunta siellä, täällä ja Kaupungin kirkolla

15.5.2024

Festivaalin yksi pääyhteistyökumppaneista Jyväskylän seurakunta avaa Kaupungin kirkon ovetyleisölle, tarjoten monipuolisen kattauksen livemusiikkia.

Perjantaina näyttelijä Tytti Vänskä ja harmonikkataiteilija Matti Ekman esittävät runoilija L. Onervan runojen inspiroimia laulukappaleita. Myöhemmin iltaan laskeudutaan Hieman erilaiseen iltarukoukseen Pekka Björnisen säveltämän lempeän Pacem-jazz messun sävelissä.

Lauantaina kirkkoon pamahtaa Tuomas Paukku kitaransa kanssa. Soolokonserttissa kuullaan omien sävellysten ja improvisaation rajapintoja, pohjoismaisen jazz-estetiikan ja nykymusiikin sävelkuluissa. Iltaa jatkaa Jere Valkonen yhtyeineen – viimeistä kertaa. Valkosen musiikki on omaääninen yhdistelmä herkkää folk-ilmaisua sekä rouheampaa alt-rockia.

Kirkkoon ei kuitenkaan jämähdetä. Joukko pappeja jalkautuu juhlakansan sekaan ympäri Yläkaupunkia sekä perjantai että lauantai iltoina. Bongaa, kopauta olalle ja kerro vaikka kuulumisesi!

Lauantaina kevään klassikkovirsi suvivirsi kajautetaan vähän joka paikassa. Tsekkaa suosikki lokaatiosi ja tule mukaan laulamaan. Seurakunta on myös mukana Mäki-Matin puiston perhetapahtumassa lauantaina.

KAUPUNGINKIRKON TAPAHTUMAT

Teksti Katja Räsänen, kuvat Piia Laasonen

Piia Laasonen veti kirkon täyteen vuoden 2023 festivaaleilla