Yläkaupungin Yö järjestetään 17.–19.5.2024 Jyväskylässä

30.1.2024

Monitaiteinen ja pääsymaksuton Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaali järjestetään 17.–19.5. toukokuuta Jyväskylässä.

Festivaalin ensi kevään kohtalo oli kuukausia vaakalaudalla kaupungin kulttuurileikkausten ja yhdistyksen haastavan taloustilanteen vuoksi.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ja innoissamme, että jyväskyläläisille tärkeä ja kansallisesti merkittävä ja palkittu festivaali päästään järjestämään, Yläkaupungin Yön toiminnanjohtaja Marko Kainulainen kommentoi.

Yläkaupungin Yön tulopuolta pyritään edelleen kehittämään ja pitämään yllä menokuria, jotta tapahtuman tulevaisuus saadaan turvattua.

– Kaupungin kumppanuussopimuksessa on vielä kehitettävää, mutta yhteistyö tiivistyy uusien toimitilojen ja Lounaispuiston tuotantoratkaisujen suhteen. Tänä keväänä festivaali toteutetaan kustannussyistä kahta edellistä vuotta tiiviimpänä. Tapahtumapaikkojen ja esitysten määrää karsitaan, Kainulainen kertoo.

Festivaalin tukikonsertti huhtikuussa Tanssisali Lutakossa

Lukuisat yksityishenkilöt sekä useat yritykset ja organisaatiot ovat viime kuukausina tukeneet yhdistystä. Lauantaina 27.4. järjestetään Yläkaupungin Yön tukikonsertti Tanssisali Lutakossa yhteistyössä Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistyksen kanssa. Tukikonsertin ohjelma julkaistaan ja liput tulevat myyntiin vielä alkuvuoden aikana.

Yläkaupungin Yön tukituotteita on tilattavissa nyt uusissa väreissä

– Kymmeniltä yksityishenkilöiltä, yrityksiltä, seurakunnalta ja Jelmun kaltaisilta toimijoilta saama tuki on ollut niin rohkaisevaa, että festivaalia uskalletaan tässä tilanteessa lähteä tekemään vaikka lisätuloja vielä tarvitaan. Uusia tukituotteita on myynnissä Yläkaupungin Yön verkkokaupassa ja festivaalin aikana pystyy maksamaan vapaaehtoisen pääsymaksun aiempaa helpommin. Lutakon tukikonsertti tulee olemaan upea kokonaisuus jyväskyläläistaustaisten huippuartistien kanssa, Kainulainen kiittelee.

Yläkaupungin Yön esiintyjä-, tapahtumapaikka-, torimyynti- ja vapaaehtoisten haut alkavat helmi-maaliskuun aikana. Erityisesti mahdollisimman itsenäisten tapahtumakokonaisuuksien tekijöitä kaivataan ja niitä voi ehdottaa tuotantotiimille esimerkiksi sähköpostitse.

Pääsymaksuttoman Yläkaupungin Yön järjestämistä voi tukea ostamalla tukituotteen tai maksamalla jäsenmaksun verkkokaupan kautta.

SIIRRY TÄSTÄ YLÄKAUPUNGIN YÖN VERKKOKAUPPAAN

Kuva vuoden 2023 festivaalista, kuvaaja Sanna Niemi.


Artikkelin pääkuva: Sara Kangasmaa 2023