Yläkaupungin Yön uusina yhteistyökumppaneina Minduu.fi ja Kultaseppä Jaakko Rissanen – ”festivaalin järjestäminen on nyt askeleen lähempänä”

27.9.2023

Yläkaupungin Yö on saanut kaksi uutta yrityskumppania. Yläkaupungin Yö julkaisi viime torstaina tiedotteen, jossa kerrottiin yhdistyksen tarvitsevan uutta rahoitusta, jotta ensi kevään festivaali saataisiin järjestettyä. Yhdistys on saanut lukuisia yhteydenottoja ja jo muutamassa päivässä ensimmäiset konkreettiset tukijat.

Ensimmäisten joukossa Yläkaupungin Yötä mahdollistamaan lähtivät psykoterapeuttihaku Minduu.fi sekä paikallinen käsityöläinen Kultaseppä Jaakko Rissanen.

Minduu.fi on psykoterapeuttihaku, joka yhdistää psykoterapeutit ja psykoterapeuttia etsivät. Minduu on kotimainen yhteiskunnallinen yritys, joka pyrkii parantamaan mielenterveyspalveluiden saatavuutta kehittämillään verkkopalveluilla.

Tutustu Minduu.fi -sivustoon tästä linkistä.

– Olemme mielellämme tukemassa hienoa tapahtumaa. Meille on tärkeää, että Yläkaupungin yö on ilmainen, avoin, yhteisöllinen ja koko kaupungin yhteinen tapahtuma. Yhteisöllisyyden ja kultuurin merkitys ihmisten hyvinvoinvoinnille on valtaisa ja yhteiskunnallisena yrityksenä haluamme tukea tahoja, jotka yhdistävät ihmisiä ja edistävät mielen hyvinvointia kulttuurin avulla, Minduun toimitusjohtaja Henri Valvanne kertoo.


Kultaseppänä Jaakko Rissanen on toiminut vuodesta 2008, ja jatkaa pitkää perinnettä Jyväskylän Viitaniemessä sijaitsevassa pajassa, missä on toiminut kultasepänpaja jo vuodesta 1965 lähtien. Palveluihin kuuluu jalokivikorujen ja muiden kultasepäntuotteiden valmistus sekä korujen korjaustyöt ja käsinkaiverrukset. Koruja suunnitellaan ja toteutetaan myös tilaustyönä asiakkaiden omien toiveiden mukaisesti. Kultaseppä Jaakko Rissasen korut tehdään kestämään aikaa ja käyttöä. Kultaseppä Rissanen valmistaa koruja pääasiassa kullasta, mutta suosii omissa korumalleissaan materiaalina hopeaa, koska siitä saa työstettyä näyttäviä ja veistoksellisia koruja, joissa usein näkyvät luontoaiheet ja leikkisyys.

Tutustu Kultaseppä Jaakko Rissasen -sivustoon.

– Lähdin mukaan Yläkaupungin Yön yhteisöjäseneksi, koska haluan tukea paikallista kulttuuritoimintaa. Olen asunut Jyväskylässä vuodesta 2005, ja näiden vuosien varrella on pitkät perinteet omaavasta tapahtumasta tullut vakituinen vierailun kohde, Jaakko Rissanen kertoo.


– Olemme Yläkaupungin Yössä todella kiitollisia kaikista yhteydenotoista ja uusista kumppaneista. Tuntuu erityisen hienolta, miten Minduun kaltainen yhteiskunnallinen yritys tunnistaa tapahtuman arvon ja paikalliset pienemmät yrittäjätkin ovat valmiina pyytteettömästi tukemaan, vaikka eivät edes suoraan tapahtuman tuotoista nautikaan, Yläkaupungin Yön toiminnanjohtaja Marko Kainulainen kiittelee.

Yläkaupungin Yö etsii edelleen uusia yrityskumppaneita, jotta ensi kevään tapahtuma saadaan järjestettyä. Mukaan mahtuu vielä pienemmästä kumppanista aina pääyhteistyökumppaniksi asti.

– Ensi kevään festivaalin järjestämiseen vaadittavan rahoituksen keräämiseen on vielä matkaa, mutta ensimmäinen askel on nyt otettu. Yrityskumppanien lisäksi jo yli 100 yksityishenkilöä on liittynyt yhdistyksen tukijäseniksi, mistä on paitsi isoa konkreettista apua, mutta se antaa myös paljon buustia haastavassa tilanteessa. Yleisölle tätä tapahtumaa kuitenkin tehdään ja yleisön viesti on kuultu, Kainulainen sanoo.

Yläkaupungin Yön tukijäseneksi voi liittyä kahdella tapaa: verkkokaupan kautta täällä tai katsomalla liittymisohjeet etusivulta.

Yläkaupungin Yö -festivaalin kumppanuudesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla:

Marko Kainulainen
044 236 8917
[email protected]

Artikkelin pääkuvan kuvaaja Saara Sund.