Yläkaupungin Yön ohjelma on julkaistu – 300 esitystä 53:ssa tapahtumapaikassa

12.5.2023

Pääsymaksuton ja monitaiteinen Yläkaupungin Yö 26.–28.5. Jyväskylässä

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna juhlittava Yläkaupungin Yö on julkaissut tänään kolmipäiväisen festivaalin koko ohjelmiston.

Viime vuonna Suomi-palkinnolla ja Jyväskylän vuoden yleisötapahtumana palkitun kaupunkifestivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna muun muassa teatteriesityksiä, tanssia, elokuvanäytöksiä, työpajoja, lajinäytöksiä, DJ-musiikka, performansseja, puheohjelmaa ja pitkälti yli 100 livemusiikkikeikkaa. Tapahtumapaikkoja on tänä vuonna 53 ja esityksiä noin 300.

Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan sivuston Tapahtumat-osiosta.

Yläkaupungin Yön ohjelmalehti on niin ikään julkaistu tänään. Voit lukea lehden näköisversion TÄÄLTÄ. Printtilehteä saapuu ympäri kaupunkia tapahtumapaikkoihin, putiikkeihin ja kuppiloihin tuota pikaa.

Puskakollektiivi esiintyy Vakiopaineen alakerrassa lauantaina 27.5. klo 16.45. Kuva Riku Suonio.

Suosittelemme tsekkaamaan esimerkiksi Ameeban keikan lauantaina Ilokivessä, Muovikukat Lounaispuistossa, Puskakollektiivin Vakiopaineessa, Juha Hurmeen Moirislammella puoliltaöin perjantain ja lauantain välissä, Metsäheikin lauantaina Sohwilla, Pimun perjantaina 26.5. Ylä-Ruthilla tai suuntaamaan ihastelemaan levykauppa Kaivoksen ihastelemaan rakentuvan block partyn keikkoja lauantaina 27.5.

Kaivoksen edustalla osoitteessa Kauppakatu 7 esiintyvät Gradian ja Alkio-opiston hip hop -linjojen lisäksi muun muassa Are sekä Heebo.

Esittävän taiteen lisäksi perjantaina 26.5. pääsee rentoutumaan AaltoAlvarissa DJ Llama Bronsonin tahtiin upeassa valaistuksessa ja lauantaina 27.5. Mattilanniemen rannalta löytyy telttasauna. Perinteinen torialue nousee taas Seminaarinkadulle. Kokonaan uusina tapahtumapaikkoina tänä vuonna ovat mukana muun muassa Kirkkopuiston Bistro ja ravintola Cielo, missä soittaa Krisonakin tunnettu DJ Funk-Töpseli.

Ameeba esiintyy lauantaina 27.5. Ilokivessä klo 21.

Ruusupuiston ympäristöstä ja Toivolan Vanhan Pihan ja Pappilan muodostamasta kokonaisuudesta löytyvät tämän vuoden festivaalin monipuolisimmat ohjelmat. Ruusupuistossa kisaillaan esimerkiksi Jyväskylän rullalautailijoiden Street Open ja uuden Aalto2:n tiloissa löytyy improvisaatioteatteria, viulumusiikkia sekä tanssia. Toivolassa nautitaan Hyvää yötä Herra Hakkarainen -lastenteatteriesityksestä, Kinko Brassin soinnuista ja Pappilassa jäähdytellään sunnuntaina Teeleidin Jazz-brunssin tahtiin.

Artikkelin pääkuvassa Surplus vuonna 2022 Grilli21:llä. Yhtye esiintyy tänä vuonna Ilokivessä. Kuva Veera Jokela.