Yläkaupungin Yö voitti vuoden 2022 yleisötapahtumapalkinnon

9.2.2023

Yläkaupungin Yö palkittiin vuoden 2022 yleisötapahtumana, joka palkintoraadin perusteluiden mukaan on edistänyt esimerkillisesti kulttuurin saavutettavuutta.

– Yläkaupungin Yön juhlavuoden festivaalituotanto oli tapahtuman 30-vuotisen historian isoin tapahtuma. Se oli valtava ponnistus, mihin laitettiin kaikki peliin. Tämä tunnustus, erityisesti Jyväskylän kaupungilta, tuntuu todella hienolta. Varsinkin kun vuosi 2022 oli täynnä toinen toistaan upeampia yleisötapahtumia, kommentoi toiminnanjohtaja Marko Kainulainen.

Juhlavuoden tapahtuma keräsi ennätysosallistujamäärän, yli 50 000 osallistujaa, ja se on yksi Suomen suurimmista ja pitkäikäisimmistä kaupunkifestivaaleista.

Palkinnon jakoi Tapahtumakaupunki Jyväskylän puolesta kaupunginjohtaja Timo Koivisto Jyväskylän yliopiston juhlasalissa keskiviikkona 8.2.2023 järjestetyssä gaalassa. Palkinnon vastaanottivat vuoden 2022 tuotantotiimin puolesta tuottaja Satu Warén ja Marko Kainulainen.

Tapahtumassa palkittiin myös vuoden 2022 ansioituneimmat kongressien järjestäjät-

Lue lisää Jyväskylän kaupungin tiedotteesta


Kuvat Tero Takalo-Eskola.