Uusia tekijöitä Yläkaupungin Yön tuotantotiimiin – tässä esittäytyvät Janina Vuoti ja Salla Lampi!

27.1.2023

Monitaiteisen ja pääsymaksuttoman kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yön vuoden 2023 festivaalituotannon uudet palaset loksahtelevat pikkuhiljaa paikoilleen. Helmikuun alussa festivaalin uusina tuotantoassistentteina aloittavat kulttuurialalla vaikuttavat Janina Vuoti ja Salla Lampi.

Viitasaarella kasvanut Janina on työskennellyt muun muassa Varjosauna -, Musiikin aika – ja Jyrock -festivaalien tuotannoissa ja Jyväskylän taidemuseossa projektitutkijana.

Vuoti kertoo olevansa kiinnostunut unista, kuolemantutkimuksesta, kansanperinteestä, esoteriasta, ja vapaaehtois-, museo- ja saunahommista. Hän on valmistunut etnologian, antropologian ja kulttuuripolitiikan kandidaatiksi Jyväskylän yliopistosta ja opiskelee samaisella laitoksella maisterin tutkintoa.

– Jännittää ja on kuitenkin odottava ja luottavainen olo, tosi kivaa päästä tutustumaan tähän organisaatioon kunnolla ja ennen kaikkea päästä siivoamaan toimistolle, Vuoti sanoo hymyssä suin.

Jyväskyläläinen Salla on löytänyt tapahtuma- ja kulttuurialalle Tanssisali Lutakon eri tehtävien kautta. Hän on työskennellyt lukuisilla festivaaleilla ympäri Suomen, kuten viime kesänä Provinssirockin artistituotannossa.

Lampi kertoo, että parasta elävässä kulttuurissa on kun saa olla tuottamassa elämyksiä ja iloa kansalle ja se kun näkee jengin tanssivan ja itkevän ilosta pääbändin tahtiin

– Niinä hetkinä voi olla tyytyväinen, Lampi sanoo.

Lampi paljastaa lempivärikseen keltaisen ja tykkäävänsä livemusan lisäksi eläimistä ja saatanasta.

– Olen innoissani Yläkaupungin Yön pestistä. Kiva päästä tuottamaan festaria, jossa olen aikasemmin ollut vain asiakkaana, ja kokenu kavereiden kanssa unohtumattomia hetkiä. Toivottavasti muutkin kokevat niitä, tuore tuotantoassistentti kertoo.

Lammella on myös monipuolista kokemusta ravintola- ja matkailualalta. Hän opiskelee kulttuurituotantoa Humanistisessa ammattikorkeakoulussa.

Yläkaupungin Yö kiittää edellistä tuottajaa Satu Warénia hienosta työstä.

– Useamman vuoden Yön hommissa viihtynyt Satu teki kerrassaan huippuduunia ja siirtyi kulttuurituottajaksi valmistuttuaan uusien haasteiden pariin. Päätimme yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa, että emme etsi tässä vaiheessa uutta kokopäiväistä tuottajaa, vaan täydensimme tiimiä kahdella hienolla osa-aikaisella tuotantoassistentilla, toiminnanjohtaja Marko Kainulainen avaa.

Tuotantotiimi täydentyy kevään aikana.

Haluatko mukaan tekemään parasta kaupunkifestivaalia?

Mikäli sinua kiinnostaa olla mukana tekemässä vuoden 2023 Yläkaupungin Yötä, ota yhteyttä sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 0442368917.

Pääsymaksuttoman ja monitaisen kaupunkifestivaalin tuotannossa on tarjolla on monipuolisesti erilaisia tehtäviä tapahtumien suunnittelun ja toteuksen parissa, esimerkiksi viestintätimiimin osana, vapaaehtoisten kordinaattorina ja tekniikan parissa. Yläkaupungin Yössä voi työskennellä osana työharjoittelua, työkokeilussa ja palkkatuettuna, tai mahdollisilla projektipalkkauksilla. Rooli voi pieni tai suurempi, ja mukaan voi liittyä sovitusti helmi-toukokuun aikana.

Festivaaliviikon vapaaehtoisten haku käynnistyy myöhemmin keväällä.

Yläkaupungin Yö järjestetään toukokuun viimeisenä viikonloppuna 26.–28.5.2023.