Yläkaupungin Yö tuottaa Jyväskylän Joulunavauksen lauantaina 19.11.

1.11.2022

 

Vuoden kääntyessä pikku hiljaa loppusuoralleen juhlistetaan Jyväskylässä jälleen perinteikästä Joulunavausta lauantaina 19.11.

Joulunavauksessa esiintyvät Iina Mutikainen, Jyväskylän Tanssiopiston lasten tanssiryhmä, Mieskuoro Sirkat, Johanna Rusanen-Kartano sekä tietysti aito joulupukki. Joulunavauksen ohjelmanumeroina syytetään Kompassin joulutähti sekä kaupungin joulukuusen valot.

Iina Mutikainen esiintyy Kompassilla

Ohjelma alkaa kävelykeskustassa Kompassin läheisyydessä kello 17.15. OP:n tasanteelta yleisöä klassisilla joululauluilla ihastuttaa keuruulaislähtöinen laulaja Iina Mutikainen. Mutikaista kuultiin artistinimellä Aina yhdessä Elastisen kanssa juuri lokakuun lopussa julkaistulla Haamun kappaleella Kuvittele. OP:n tasanteella esiintyvät myös Jyväskylän Tanssiopiston lasten tanssiryhmä sekä Mieskuoro Sirkat. Kävelykeskustan ohjelma huipentuu joulupukin vierailuun ja Kompassin joulutähden sytyttämiseen.

Jyväskylän perinteinen Joulunavauksen ohjelma käynnistyy Kompassilta lauantaina 17.11. klo 17.15.

 

Perheen pienimpiä ja kaikkia joulumielisiä toivotaan pukeutumaan tonttulakkeihin ja liittymään Kompassin tapahtuman jälkeen klo 18 mukaan Kirkkopuiston Jouluvalomaahan vievään tonttukulkueeseen! Joulupukki on tavattavissa yhteiskuvia varten vasta kulkueen päätteeksi Toivolan Vanhalla Pihalla. Jouluvalomaassa sytytetään kaupungin joulukuusen valot ja lauletaan yhteislauluja Mieskuoro Sirkkojen johdolla. Kaupungin joulukuusi sijaitsee tänä vuonna sijaitsee Kirkkopuiston kävelykadun puoleisessa kulmassa.

Kirkkopuistosta matka jatkuu joulupukin ja tonttujen johdattamana Yläkaupungin kautta kohti Toivolan Vanhaa Pihaa. Toivolassa esiintyy oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano säestäjinään Outi Jussila (piano) ja Kalle Kangas (sello).

Lasten jouluinen Taideparkki aukeaa Jyväskeskuksessa 19.11. ja on auki lauantaisin 17.12. asti 1-10 -vuotiaille lapsille klo 10-15. Taideparkin yhteydestä löytyy pikkutonttujen tähdittämä jouluikkuna ja tonttuja on piilotettu myös näyteikkunoihin ympäri keskustaa. Julkaisemalla kuvan hauskimmasta tontusta Instagramiin tai Facebookiin aihetunnisteella #tonttuikkunassa olet mukana 50 euron arvoisen lahjakortin arvonnassa valitsemaasi liikkeeseen keskustassa. Kilpailusta vastaa Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry.

Joulunavauksen tapahtumapaikat 2022 ja tonttukulkueen reitti.

Muuta joulunajan tapahtumaa Jyväskylän keskustassa:

  • Sokoksen jouluikkunan avajaiset lauantaina 19.11. klo 16
  • Jyväs-Parkin pysäköintitaloissa lauantaisin kaksi tuntia maksutonta pysäköintiaikaa Moovy-sovelluksella vuoden loppuun asti.
  • Taidemuseon Joululuinen taidebasaari  10.–11.12.2022. Lisäksi Taidemuseon museokaupan pop up -myymälä  joulun aikana 18.11.–23.12.2022.
  • Toivolan Joulupiha 20.11.–23.12.2021
  • Joulukylä Kävelykadulla 9.12-24.12
  • Kauppatorin Joulutori 15.12.
  • Ihanat Ikkunat näyteikkunakilpailu 19.11.–18.12.

Joulunavaus Facebookissa.

Lisää tietoa Jyväskylän keskustan joulunajan tapahtumista löydät täältä:
www.jyvaskylansydamessa.fi

Tervetuloa mukaan juhlatunnelmaan! Ohjelma löytyy myös tapahtumasivultamme

Joulunavauksen tarjoaa:
www.jyvaskyla.fi