Vakiopaineen Älylän Ehtoo aloitti juhlavuoden

4.4.2022

Yläkaupungin Yön 30. juhlavuosi alkoi viime keskiviikkona Vakiopaineessa. Älylän Ehtoon aloitti muutamilla valituilla sanoilla toiminnanjohtaja Marko Kainulainen, jonka jälkeen nähtiin kaksi keikkaa.

Pekko Käppi esiintyi ensimmäisenä jouhikkonsa kanssa. Tunnelma oli huumaava, kun tarinat Katariina Aleksandrialaisesta ja Taavi Uutelasta siivitti katsojat mystiikan sekä kansanhistorian ja -perinteen pariin. Keikan intiimi tunnelma hiljensi yleisön kappale kappaleelta kuuntelemaan Käpin laulantaa ja soittoa, loppuen raikuviin aplodeihin ja encoreen.

Alun perin Älylän Ehtooseen tulossa ollut M joutui perumaan keikkansa sairastapauksen vuoksi, mutta korvaajaksi saatiin ripeällä aikataululla huikea Hulda Huima. Keikalla soitetiin niin uusia kuin vanhoja kappaleita, etenkin Ilma- ja Maa-levyiltä. Älylän Ehtoon keikat loppuivat iloiseen ja pirteään ilmapiiriin, ja ilta jatkui keikkojen jälkeen kepeissä tunnelmissa yöhön.

Festarikausi on näin aloitettu, joka tarkoittaa että itse festariviikonloppu on kohta kulman takana! Yläkaupungin Yön laajempi ohjelma julkaistaan festariliitteessä Suur-Jyväskylä -lehden välissä 27.4. Liitteestä löytyy myös artikkeleita viikonlopun esiintyjistä. Kannattaa siis käydä postilaatikolla huhtikuun lopulla! Esimakua ohjelmistosta antaa juhlavuoden toinen Älylän Ehtoo -klubi, joka järjestetään Ylä-Ruthilla 6.5.

Teksti: Eeli Salo
Kuvat: Tuomas Hokkanen