Yläkaupungin Yö 30-vuotta -mesenaattikampanja käynnissä – tulossa historiikkiteos!

25.10.2021

Yläkaupungin Yö juhlii 30-vuotista taivaltaan koko ensi vuoden 2022. Juhlavuoteen otetaan tänä syksynä varaslähtö Mesenaattikampanjalla, jolla rahoitetaan Yön värikkäitä vaiheita kirjan kansien väliin tallentavaa historiikkiteosta. Yön mesenaattikampanja on mukana Jyväskylän kaupungin hybridirahoitusmallissa. Kaupunki osallistuu yhtenä rahoittajana, mikäli kampanjan 3000 euron minimitavoite saavutetaan. Kampanja on käynnissä joulukuun alkuun, aikaa tukemiseen on vain reilu kuukausi!

Voit tukea Yläkaupungin Yötä tilamaalla juhlavuoden t-paidan. Paitaa saa myös mustan värisenä.

Kampanjan sivuilta voi varata itselleen jo ennakkoon yhden tai useamman kirjan, tai tilata esimerkiksi upean juhlavuoden hupparin, t-paidan, kangaskassin ja tukea samalla Yön tarinan saattamista kirjan kansien väliin. Tarjolla on myös aineeton vastike, eli Yön juhlavuoden jäsenyys, jolla saat lukuisia etuja, kuten alennuksia festivaalituotteista ja pääsylipuista. Juhlavuoden logon ja -tuotteideden printit on suunnitellut Anniina Lius.

– Vuonna 1992 perustetun Yläkaupungin Yön ideana oli olla kaikille avoin tapahtuma, joka pääsymaksuttomana festivaalina tarjoaisi kulttuurielämyksiä mahdollisimman monelle jyväskyläläiselle. Sama idea kantaa edelleen, festivaalijohtaja Marko Kainulainen kertoo.

Juhlavuosi tuo tullessaan erilaisia tapahtumia ja juhlallisuuksia läpi koko ensi vuoden. Vuosi käynnistetään Älylän Ehtoo -klubilla ja ensi syksynä on tarkoitus juhlistaa historiikkiteoksen julkaisua. Itse kaupunkifestivaali jatkaa viime kevään tapaan monipäiväisenä. Jättiannos taidetta ja kulttuuria on tällä kertaa luvassa perjantaista sunnuntaihin 20.–22.5.2022.

1990-luvun lamavuosina käynnistynyt festivaali löysi nopeasti tiensä Jyväskyläläisten sydämiin. 30-vuotisjuhlavuoden aikana tavoitteena on saada entistä enemmän myös kansallista näkyvyyttä.

– Tänä päivänä Yläkaupungin Yö toimii ympärivuotisesti ja tuottaa monipuolisesti erilaisia tapahtumia. Tämä mahdollistaa myös pääsymaksulliset tapahtumat, ja sitä myöten aiempaa paremmat esiintyjäpalkkiot. Festivaalin pääpäivä, ensi keväänä lauantai 21.5., tulee jatkossakin olemaan kauttaaltaan pääsymaksuton, Kainulainen lupaa.

Voit siirtyä Mesenaattikampanjan sivulle TÄSTÄ.

Printin on suunnutellut Anniina Lius.

Huippulaadukas huppari painetaan Liike22/Otosprojektin silkkipainossa Jyväskylän Yläkaupungilla.