Yläkaupungin Yö aloittaa eettisten toimintaohjeiden laatimisen

29.7.2021

Musiikki- ja tapahtuma-alaa ovat viime viikkoina järkyttäneet erilaiset väkivaltaan, hyväksikäyttöön ja ahdisteluun liittyvät tapaukset.

Kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yö haluaa olla mukana tekemässä työtä kaikille turvallisten tapahtumien tuottamiseksi. Tämä tulee olemaan yksi festivaalituotannon painopisteistä, kun toivottavasti pääsemme keväällä 2022 järjestämään taas aiempaa isompaa Yläkaupungin Yön 30-vuotisjuhlatapahtumaa.

Yläkaupungin Yö ry ei hyväksy minkäänlaista hyväksikäyttöä, väkivaltaa, häirintää, koskemattomuuden rikkomista tai muuta loukkaavaa käytöstä.

Yläkaupungin Yö on käynnistänyt yhdistyksen eettisten toimintaohjeiden laatimisen tavoitteenamme aktiivisesti rakentaa aiempaa terveempää tapahtumakulttuuria. Työ pitää sisällään muun muassa paljon itsetutkiskelua, koulutusta, keskustelua sekä käytännön toimia epäkohtiin puuttumisessa.

Yläkaupungin Yö pyrkii toiminnallaan edistämään eri kulttuurialan toimijoiden ja tekijöiden yhteistyötä. Työ turvallisten ja tasavertaisten taide- ja kulttuuritilojen luomiseksi on meidän kaikkien yhteinen asia, ja Yläkaupungin Yö pyrkii jatkossa edistämään alueen toimijoiden yhteistyötä myös tämän tärkeän aiheen tiimoilta.