Katso kuvat – Yläkaupungin Yössä yli 10 000 kävijää, etäohjelmistoja seurasi yli 8 000 ihmistä

19.5.2021

Monitaiteista ja pääsymaksutonta Yläkaupungin Yötä vietettiin torstaista sunnuntaihin 13.-16.5. Jyväskylässä 28. kerran. Yli neljästäkymmenestä eri tapahtumasta koostunut kokonaisuus sisälsi esityksiä liveyleisölle sekä monipuolista etäohjelmistoa. Yleisötapahtumiin osallistui järjestäjien eri tapahtumapaikkojen kävijätietoihin perustuen neljän päivän aikana yhteensä 10 000 ihmistä. Suosituin yleisötapahtuma oli lauantain Block Party -tapahtuma. KrisonArenPessanWill-Jamin, Juhani Saksikäden ja R2ISDJ2:n rap-esityksiä sekä rullalautailua saapui seuraamaan päivän aikana noin 600 ihmistä.

Muita suosittuja yleisötapahtumia nähtiin muun muassa Mäki-Matin perhepuistossa, missä vieraili lauantaina 400 kävijää. Yleisöä riitti myös Toivolan Vanhalla Pihalla, ravintola Sohwissa, Galleria Beckerissä, Teeleidissä sekä alueen museoissa, joihin oli lauantaina vaapaa sisäänpääsy.

Vuoden 2021 Yläkaupungin Yössä oli myös runsaasti etäohjelmistoa. Erityisen suosituksi sisällöksi muodostui Yöradio, jota SAYFM:n aktiivit toimittivat neljä päivää suorana ympäri Yläkaupunkia. Livekeikkoja striimattiin myös Yö-TV:ksi nimetylle Yläkaupungin Yön YouTube-kanavalle. Muun muassa Asa & Bandin, Litku Klemetin, Arpan ja KISSAn esiintymisiä ja Yöradion ohjelmia on katsottiin ja kuunneltiin festivaaliviikonlopun aikana yli 8 000 kertaa.

Yöradiota toimitettiin keskeltä Yläkaupunkia Galleria Hopasta, SAYFM:n toimittajien osaavaavissa käsissä. Kuva Henna Tuomiranta.

Yläkaupungin Yön keikkataltioinnit ovat edelleen katsottavissa! Ilokiven keikat ohjasivat ja kuvasivat Jasu Rossi, Sampo Rossi, Janne Peräaho, Ville Hartikka ja Juho Hakalax.

Yö-TV:n tuotannosta vastasi Sami Kotola.

Yläkaupungin Yössä nähtiin taas laajalti eri taidemuotoja. Musiikkikeikkojen lisäksi erityisesti teatteriesityksiin panostettiin tämän kevään tuotannossa. Festivaaleilla nähtiin myös tanssia, taidenäyttelyitä, kuntavaalipaneeli, performansseja, joogaa sekä erilaisia työpajoja.

Yläkaupungin Yön toiminta jatkuu aktiivisena myös kesän aikana, kun Yö tuottaa yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa muun muassa Lounaispuiston kesän ohjelmistoa.

Vuonna 2022 vietetään Yläkaupungin Yön 30-vuotisjuhlavuotta, ja tulossa on entistä näyttävämpi ohjelmisto sekä muun muassa historiikkiteos, juhlanäyttely ja -seminaari.

Alla Yläkaupungin Yön festivaalitunnelmia kuvagallerian muodossa:

Tatu & Patu Mäki-Matin perhepuistossa. Kuvaaja Tomi Hepola.

Samea Kaupunginkirkossa lauantaina 15.5. Kuvaaja Helena Vepsäläinen.

Skeittarit temppuilivvat tenniskentällä osana Block Partya. Kuvaaja Tomi Hepola.

Block Partyn yleisöä, kuvaaja Pinja Taipale.

Pessa & trumpetti, kuvaaja Tomi Hepola.

Juhani Saksikäsi, kuvaaja Pinja Taipale.

Iloisia ihmisiä Seminaarinmäen taidepolun varrella. Kuvaaja Tomi Hepola.

Janeveera Galleria Beckerissä. Kuvaaja Tomi Hepola.

Vapaudenkatu 14 esittää. Kuvaaja Henna Tuomiranta.

Arppa Koas Meeting Roomissa. Kuvaaja Helena Vepsäläinen.

Slack Bird Ilokivessä. Kuva Pinja Taipale.

Artikkelin pääkuva Helena Vepsäläinen.