“Voi odottaa mitä tahansa” – Virittäydy festaritunnelmaan Yöradion ja Yö-TV:n taajuuksilla!

21.4.2021

Yläkaupungin Yön festivaali levittäytyy tuttuun tapaan ympäri Yläkaupunkia. Ohjelmistoa nähdään ja kuullaan  laajasti myös etäyhteyksien kautta –  Yön uudelleen nimetyn Youtube-kanavan Yö-TV:n ja Yöradion taajuuksilla!

Yön verkkosivuille striimattavan radiolähetyksen kautta pääsee kuulemaan esimerkiksi valikoituja live-esityksiä, eksklusiivisia haastatteluja, tunnelmia festarin keskeltä ja paljon muuta!

Yöradio toteutetaan yhteistyössä SAY:n kanssa ja lähetystä voi kuunnella Yön verkkosivuilla koko festivaalin ajan 13.–16.5.2021.

Yön radiotiimin kapteeni ja SAY-yhteisön sekä SAYFM-nettiradiokanavan toiminnanjohtaja Mika Väisäsen kertoo tunnelmiaan  tulevasta Yöradiosta.

– Tässä on tapahtumien suhteen odoteltu telineissä sen verran pitkään, että tuntuu erittäin hyvältä päästä viimein irti ja toteuttamaan radiolähetystä paikan päältä Yläkaupungin Yöstä! Tietynlaista poikamaista innokkuutta siis ilmassa, mutta pitäähän sitä hieman ollakin. Olen iloinen että meidät pyydettiin mukaan, on tulossa hieno tapahtuma ja lähdemme hyvällä sekä osaavalla radioporukalla hommiin.

Radiotiimi on valmistautunut yllättävään ja monipuoliseen ajolistaan. Yöradion pääkallopaikkanana toimii keskellä Yläkaupungin sykettä osoitteesta Kauppakatu 8 löytyvä Galleria Hoppa.

– Kun kyseessä on paikan päältä pop-up -studiosta lähetettävä suora lähetys niin silloin voi odottaa kyllä mitä tahansa. Teknisiä ongelmia, yllättäviä puheenvuoroja, kiinnostavia kohtaamisia kaupungilla, toimittajan tietämyksen kyseenalaistavia puhelinsoittoja, ihan mitä vaan, Väisänen summaa.

SAY:n radiotoimittajat hakevat herkällä otteella ennen kaikkea hyvää fiilistä.

– Liian pitkälle ei Yöradiotakaan kannata, tai edes voi, suunnitella. Tapahtuma kirjoittaa oman käsikirjoituksensa lopulta itse ja me lähinnä keskitymme pysymään rennolla ja hyvällä meiningillä kyydissä tarjoten kuulijoille mahdollisimman kattavaa raportointia vuoden 2021 Yläkaupungin Yöstä, muun muassa Selvät Sävelet -nimistä ohjelmaa tekevä monimediataituri Väisänen kommentoi.

SAY on vuodesta on vuonna 2009 keskustelupalstan käyttäjien perustama yhteisö, joka on laajentunut pääosin pääkaupunkiseudulla toimivien yli 60 juontajan ja dj:n nettiradioksi. Kokemusta tekijöillä riittää ja Yöradiota luotsaava Väisänen uskoo lähtevänsä kulttuurikaupungista taas yhtä kokemusta rikkaampana.

– Kertaakaan en ole suoraa radiolähetystä Jyväskylästä muistaakseni tehnyt, ehkä se on se uusi kulma jolla tällä kertaa pitäjään saavutaan. Henkilökohtaisesti vierailen Jyväskylässä kyllä mieluusti ja aina kotiin on lähdetty hyvien kokemusten kanssa, niin todennäköisesti tälläkin kertaa.

Voit tutustua SAY:n toimintaan tarkemmin osoitteessa saysite.fi.

Pääkuva: Roi Peteri