Yläkaupungin Yö tulee jälleen toukokuussa!

14.3.2021

Yläkaupungin Yö 2021 järjestetään historiansa ensimmäistä kertaa monipäiväisenä 13.–16.5.! Festivaalin teema on universumi. Tapahtuma on tänäkin vuonna vahvasti monitaiteinen ja sisältää muun muassa elävää musiikkia, kuvataidetta, teatteria, sanataidetta ja performansseja.

Asa & Band, promokuva 2020.

Kaikkien osallistujien turvallisuus on meille tärkeintä. Tämän hetken rajoituksilla se tarkoittaa pääosin etäohjelmistoa, johon lisätään mahdollisuuksien mukaan erilaisia yleisötapahtumia. Koronavirustilanteen muutokset voivat tarkoittaa myös muutoksia ohjelmistoon ja tapahtumien toteutustapoihin. Olemme iloisia ja innoissamme, että voimme vastata suureen kulttuurin nälkään näinä aikoina!

28. kerran järjestettävän tapahtuman yhtenä pääesiintyjänä nähdään Asa & Band. Asa tunnetaan paitsi suomalaisen räpmusiikin pioneerina, myös poikkeuksellisen tuotteliaana ja monipuolisena artistina. Asan teokset ovat liikkuneet folkhenkisestä Loppuasukas -levystä Foetida-levysarjan punk-asenteeseen ja psykedeliaan, ja Terveisiä kaaoksesta levyn runoilusta Jou jou, Rapsodia ja Punainen tiili -albumien klassisempaan hip hop -estetiikkaan.

Festivaalin esiintyjä-, vapaaehtois- ja toripaikkahaut on myös polkaistu käyntiin!

Yläkaupungin Yön ohjelmalehti julkaistaan tänä vuonna festivaaliliitteenä Suur-Jyväskylän Lehden välissä keskiviikkona 28. huhtikuuta. Jyväskylän alueella jaettava festivaaliliite tavoittaa tänä keväänä ennätyksellisesti yli 90 000 kansalaista!

Artikkelin pääkuva: Anniina Lius