Yläkaupungin Yön Syksy kiittää ja kumartaa

7.12.2020

Ensimmäistä kertaa järjestetty Yläkaupungin Yön Syksy (6.–28.11.2020) on nyt taputeltu. Syksyn kattauksesta löytyi monitaiteista ohjelmaa jopa 15 tapahtuman verran. Valtaosa tapahtumista oli täysin pääsymaksuttomia.

Kokonaisuuteen sisältyi muun muassa kaikkien aikojen Älylän Ehtoo, joka järjestettiin 27.11. peräti kolmessa eri tapahtumapaikassa (Ilokivi, Keski-Suomen museo ja Liike 22). Kaikki Älylän Ehtoon ohjelmat pääsi kokemaan myös kotisohvalta Virtuaaliversumin kautta.

Virtuaaliversumin interaktiivisessa ympäristössä pääsi seikkailemaan Yläkaupungin alueella ja tapahtumapaikoissa.

Tutustu Virtuaaliversumiin tästä.

Syksyn ohjelmistosta löytyi tunnelmallisia ulkoilmatapahtumia Suomalaiselta musiikkikampukselta ja Toivolan Vanhalta Pihalta esimerkiksi tanssi- ja tuliesitysten sekä improteatterin muodossa.

Sisi Majitu Toivolan Vanhalla Pihalla. Kuva: Ville Mattila.

Esittäviä taiteita tarjoilivat Vakiopaineessa nähdyt klubit sekä burleski- ja improryhmät Sohwissa. Monipuolista musiikkikattausta räpistä folkiin kuultiin muun muassa Ylä-Ruthissa, Teeleidissä ja Ilokivessä. Uusia liikuntamuotoja testailtiin joogastudio Yarnantassa ja taiteilija Outi Kokkosen kuvataidetta pääsi ihastelemaan Ilokivessä ja Virtuaaliversumissa.

Kyösti kertoo Vakiopaineessa. Kuva: Tiia Kuukkanen.

Sielun värit -burleski Sohwissa. Kuva: Osmo Weijo.

Älylän Ehtoossa kuultiin puheohjelmaa Liike 22:sessa ja nähtiin tanssin taikaa Keski-Suomen museon Lutakko 2020 -näyttelyn keskellä. Ilokivessä loppuillan kattauksesta vastasivat Gals Dem Sound, Superiore, Are ja 20 000 Hz.

  • Ilokiven tallenteen näet tästä. Tallenteen alussa soundcheckiä, jonka jälkeen lavalla Gals Dem Sound, Superiore, Are sekä 20 000 Hz.
  • Minna Canthin kadulta löytyvän rullalautailun erikoismyymälä Liike 22:n tallenteeseen pääset tästä. Ohjelmassa muun muassa livekeikkoja (Senzey J + Toivo Sulo & Janita Mikaela) sekä Jyväskylän skeittarilegendojen haastatteluja.
  • Keski-Suomen museon Jyväskylän Tanssiopiston nykytanssiryhmän esityksen pääset katsomaan tästä.

Superiore Ilokivessä. Kuva: Santeri Nikkinen.

20 000 Hz Ilokivessä. Kuva: Santeri Nikkinen.

Suuri kiitos kaikille Syksyn kävijöille, jotka olitte mukana niin etäyhteyksillä kuin paikan päällä! Yläkaupungin Yö kiittää myös kaikkia esiintyjiä, tapahtumapaikkoja, yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia panoksestaan Yläkaupungin Yön Syksyssä. Erityiskiitokset menevät yhteistyökumppaneille Kirjapaino ÄSSÄ:lle ja K-Market Kympille sekä Jyväskylän kaupungille ja Opetus- ja kulttuuriministeriölle tapahtuman mahdollistamisesta. Virtuaaliversumin teknisestä toteutuksesta vastasi jyväskyläläisyritys Noveltive Oy.

Yläkaupungin Yön toimiston porukka alkaa siirtymään pikkuhiljaa joululomille, mutta katseet ovat jo ensi vuodessa. Tiedotamme tulevista tapahtumista, kuten Taidekadusta ja kevään kaupunkifestivaalista lisää ensi vuoden puolella. Kiitos tästä vuodesta ja rentouttavaa joulua kaikille, nähdään ensi vuonna!