PunahilkkaROKkia lapsille!

Aika: la 21.5. klo 13:00 Paikka: 6. Toivolan Vanha Piha Kesto: 15 min
Kategoriat:
  • Lapset ja perheet
  • Teatteri

Toivolan Vanhalla Pihalla nähdään pieni maistiainen tulevana kesänä Mäki-Matin perhepuistossa ensi-iltansa saavasta Lastenteatteri Pikku-Sohvin PunahilkkaROK -näytelmästä.

Rooleissa Satu Nyqvist ja Aapo Salonen.

Punahilkka on satu pienestä tytöstä ilman ystäviä. Punahilkka asuu kerrostalossa  yksinhuoltajaisänsä kanssa, joka tekee kahta työtä ja toimii vanhan höpsähtäneen äitinsä  omaishoitajana. Punahilkalla ei ole isoäidin lisäksi muita ystäviä, koska hän ei tunnu saavan  todellista yhteyttä oman ikäisiinsä lapsiin. Punahilkka elää netissä videopelien ja puhelimen  maailmassa, missä kaikki on todellisempaa. Netissä kuitenkin väijyy myös metsästäjä,  epämääräinen hahmo, jota tulee välttää.

Eräänä päivänä isä kompastuu ja murtaa jalkansa. Punahilkka joutuu huolehtimaan  isoäidistään, joka kertoo Punahilkalle salaisuuden, he ovat susien sukua. Sudet ovat  laumaeläimiä, joita ei ole tarkoitettu elämään yksin. Isoäiti johdattaa Punahilkan seikkailulle  läpi synkän metsän, missä he tapaavat suuren Suden, susista suurimman. Susi ja Punahilkka  ystävystyvät ja voittavat pelot yhdessä, he löytävät oman laumansa.

Punahilkka on satu, jonka sanoma pelkojen voittamisesta on edelleen ajankohtainen. 2020- luvun nettinatiivi-sukupolvi kohtaa jo taaperoiässä kuitenkin hyvin erilaisia pelkojen  kohteita. Informaatiotulvassa piilevät joukkoon kuulumattomuduen tunne, internetin  metsästäjät sekä sukupolvia toisistaan erottava älylaiteseinä.

Ensi-ilta Jyväskylässä, Mäki-Matin perhepuistossa 29.6.2022

Käsikirjoitus ja ohjaus: Erika Hast