Keski-Suomen kirjailijat: Sähkö-klubi

Aika: la 21.5. klo 17:00 Paikka: Kesto: 2h
Kategoriat:
  • Sanataide ja runous

Keski-Suomen Kirjailijoiden Sähkö-klubilla sukelletaan syviin ja hypnoottisiin rytmeihin, seurataan eksistenssihuimausta maailman kielekkeillä, puhutaan hellyyden alkuasukkaista ja ylpeistä ryysyläisistä, puhutaan palelemisesta ja ennen kaikkea puhutaan rakastamisesta. Lämpimästi tervetuloa runouden Lähteeseen!

Petri Turunen on kolme runoteosta julkaissut poeettinen aktivisti, joka esiintyy harvoin ja ihmettelee kaikkea.

Elmy Helmos & Harhamaa on runoilijan ja elektronisen musiikin tekijän muodostama duo, joka esittää uuden modulaarisyntetisaattorilla äänimaisemoidun, tarinoivan runoelman. Elmy Helmoksen tekstit kertovat kielestä, mielestä ja sen jonkin nimeämättömän etsimisestä, ja tämä ”monesti kuljettu matka” koetaan Harhamaan abstraktin ja elävän äänimaiseman kuljetuksessa.

Olli-Pekka Tennilä on Runeberg-palkittu runoilija, jonka esityksessä matkataan saavuttamattomien, loogisten paradoksien syvään päätyyn.

Riitta Cankocak on pitkään Turkissa asunut ainutkertaisuuden puolestapuhuja ja metrokylän folkloristi, jonka kielessä kokema kodittomuus tekee hänen runoudestaan kuumeisella tavalla uteliasta ja etsivää. Sähkö-klubin esitys julistaa julmuuden kevätsanomaa ja aistien astronomista pyörteilyä napatanssin ja haitarinsoiton villitsemänä niin, että kylänkin napa pyörähtää.

Salla Partalan ja Sauli Okkerin (Näkymättömät Duo) esitys yhdistelee elektronisia äänimaisemia, runonlausuntaa ja laulua. Yläkaupungin Yön Sähkö-klubilla kuullaan materiaalia myös uudesta tuloillaan olevasta Näkymättömien äänirunoteoksesta.