Butoh-tanssia pe 14.5.

Aika: pe 14.5. klo 17:00 Paikka: Kesto: 4h
Kategoriat:
  • Liikunta

Perjantaina Mäkitorpalla (Pitkäkatu 25) voi tutustua kiehtovaan tanssiteatterin muotoon, kun Yläkulttuuri ry järjestää butoh-työpajan ja -esityksen osana Yläkaupungin Yön ohjelmistoa. Noin puolen tunnin mittainen esitys alkaa Mäkitorpan takapihalla klo 19. Esitys on maksuton ja soveltuu yli 10-vuotiaille.

Ohjelma:
17-18:30 Työpaja
18:30-19 Tauko ja esitysluonnokseen valmistautuminen
19-19:30 Esitysluonnos
19:30-21 Vapaata yhdessäoloa nyyttärimeiningillä

Ennakkoilmoittautumiset ja tiedustelut viimeistään torstaina 14.5

Vähintään 15-vuotiaille suunnattuun työpajaan ilmoittaudutaan ennakkoon ohjaajalle. Vapaaehtoinen osallistumismaksu on kolme euroa. Kaikenlaiset kehot ovat tervetulleita! Aiempaa kokemusta butoh’sta ei tarvita: Työpajassa edetään rauhalliseen tahtiin ja tehdään muun muassa yksinkertaisia kehoa ja mieltä avaavia harjoitteita. Halutessaan työpajalaiset voivat osallistua myös illan esitykseen.

Butoh syntyi 1950-luvun lopun Japanissa Tatsumi Hijikatan ja Kazuo Ohnon tanssiryhmän työskentelyn ja kokemusten pohjalta. Sittemmin se levittäytyi ympäri maailmaa saapuen Suomeen 1980-luvulla. Butoh’ssa on vaikutteita niin perinteisestä kabuki- ja nō-teatterista kuin fyysisestä teatteristakin. Lisäksi se ammentaa innoituksensa muun muassa surrealismista ja dadaismista sekä buddhalaisuudesta, shamanismista ja luonnosta. Kazuo Ohnon sanoin butoh on ”tanssia sydämestä käsin”. Se voikin olla lempeä tapa tutkia eletyn kehon runoutta ja mahdollisuus löytää tanssin ilo.

Työpajan ja esityksen ohjaa tanssiin ja somaattisiin menetelmiin erikoistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja butoh-tanssija Anthoni Levonsaari.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
[email protected]
040 166 2655 (WA, Signal, tekstiviesti)

Mäkitorpassa on avoimet ovat myös lauantaina 15.5.