taidekaappihistoria

VUODEN 2016 TAIDEKAAPPINÄYTTELY

Taidekaappikilpailuun osallistui 42 teosta, joista 18 toteutettiin. Kyläkaupungin Yössä projektia laajennettiin keskustan lisäksi lähiöihin. Kaikki finalistit löydät FB-sivuiltamme

vuoden 2014 taidekaappinäyttely

Taidekaappikilpailuun osallistui vuonna 2014 yhteensä 42 teosta, joista 12 toteutettiin Jyväskylän keskustan alueelle. Kaikki finalistit ovat nähtävissä tämän linkin kautta: Taidekaappifinalistit 2014 -finalistit (FB)

Taidetta tiellä (2013)

Taidetta tiellä on Jyväskylän Energian, Jyväskylän taiteilijaseuran, Yläkaupungin Yön ja Äkkigallerian yhteistyönä toteuttama taideprojekti, jossa Jyväskylän yläkaupungin sähkökaappeihin pyydettiin teokset kahdeltatoista jyväskyläläistaiteilijalta sekä kaksi kollaasiteosta Jyväskylän kuvataidekoulun oppilasryhmiltä.

Projektin ajatuksena oli jyväskyläläisten taiteilijoiden osaamisen esille tuominen ja kaupunkikuvan elävöittäminen taiteen keinoin. Sähkökaappien kuvittamisella on haluttu virkistää katukuvaa ja tuoda taidetta lähemmäksi kaupunkilaisia ja arkea. Teokset ilmestyivät katukuvaan Yläkaupungin yön yhteydessä 18.5.2013.

Kaikki teoskuvat ja kartta löytyvät Jyväskylän Energian sivuilta http://www.jyvaskylanenergia.fi/taidekaapit

 

Minja Revonkorpi, Puutarhuri Kirkkopuistossa, 2013