la 20.5.2017 klo 22:00
Sähkö-klubi/Yläkaupungin Yösähkö

Sähkö-klubi/Yläkaupungin Yösähkö

 

KESTO/DURATION: 2h

 

Yläkaupungin Yösähkön käynnistyessä ei tarvitse murehtia sähkömittareista tai sitoutumisajoista. Se käynnistyy ja sammuu ihan itsestään, ilman lisäkustannuksia, lauantai-iltana. Yläkaupungin Yösähkö ei ole yösähköä perinteisimmillään – energiavirran lisäksi sen aikana runous ja kokeellinen musiikki kulkeutuvat ääniaaltoina korvakäytävän kautta kuuloelimiin. Syntyy kokemus äänestä ja sen olemuksesta.

 

Yläkaupungin Yösähkön yleisölle tarjoaa Keski-Suomen kirjailijat ry. Idea runouden yhdistämisestä ääneen, äänimaisemaan ja kokeelliseen musiikkiin syntyi alkusyksystä 2016 ja lokakuussa ensimmäinen Sähkö-klubi näki päivänvalon. Siitä lähtien klubia on järjestetty Jyväskylässä kuukausittain ja lisää on luvassa – klubin on tarkoitus vierailla tulevaisuudessa myös muualla Suomessa. Runoklubitoiminta on Suomessa suhteellisen uutta, mutta Keski-Suomen kirjailijat ry:n Petri Turunen kertoo, että toiminta voi hyvin muuallakin kuin Jyväskylässä.

 

Jyväskylän Sähkö-klubilla on nähty runoutta ja musiikkia yhdistelevien teosten lisäksi myös perinteisempää runoutta ja performansseja. Klubeilla nähdään musiikkivieraita, joista Turunen kertoo seuraavaa: “Musiikkivieraita on ollut elektroniartisteista ambientin kautta kokeellisen saksofonisointiin ja kitaravoittoiseeen folk-poppiin, mutta jatkossa toivottavasti saadaan lavalle myös free jazzia.” Yksitoikkoisuudesta ei Sähkö-klubia voi ainakaan moittia

 

Yläkaupungin Yösähkö tarjoaa monipuolisen ja päräyttävän runoelämyksen perinteitä ja rajoja rikkoen. Sähkö-klubin pettämätön laadunvalvonta takaa Yösähkön saumattoman virtauksen sinuun ja sfrääreihin.

 

https://www.facebook.com/events/127081857854352/