la 18.5. klo 19:00
Open Space – Ratkaisujen ilta


Kesto: 3h.

Tulevaisuuden suuret haasteet kuten ilmastonmuutos ja polarisaatio vaativat uudenlaisia näkökulmia ja uudenlaista dialogia. Kiistelyä ja päällehuutamista on riittävästi. Ratkaisujen illassa niin päättäjät, aktivistit, toimittajat kuin kaikki muutkin ovat samalla viivalla. Open space -työskentelyssä etsitään uusia vastauksia tulevaisuuden ja nykyhetken suuriin haasteisiin. Mukaan on kutsuttu yhteiskunnallisia vaikuttajia, ja työskentelyä vetämässä ovat dialogisen työskentelyn suomalaiset pioneerit.

Tulevaisuuden ongelmat näkyvät jo nyt: Miten elämme yhdessä pallolla, jonka väkimäärä kasvaa? Miten hillitsemme ilmastonmuutosta? Miten tulemme toimeen keskenämme, emmekä lisää jännitteitä ihmisten välillä? Nämä ovat monimutkaisia kysymyksiä, jotka kaipaavat uudenlaista lähestymistapaa. Tällaiselle pohdinnalle ei yleensä ole paljon aikaa, eikä sitä varsinkaan tehdä yhdessä erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa.

Ratkaisujen iltaan kutsutaan mukaan kaikenlaisia ihmisiä, niin poliitikkoja, tieteentekijöitä, aktivisteja kuin muitakin tulevaisuudesta kiinnostuneita työskentelemään dialogisesti uudenlaisten näkökulmien ja ratkaisujen etsimiseksi. Illan työskentelyssä kukaan ei ole toistaan suurempi auktoriteetti, kaikki voivat osallistua samalta viivalta. Open space -työskentelyä vetämässä ovat uudenlaisen yhteiskunnallisen dialogin asiantuntijat ja pioneerit konsultti Kirsi Joenpolvi, tutkija Maria Joutsenvirta sekä toimittaja ja konsultti Taneli Heikka. Illan yhteyshenkilönä toimii asiantuntija Stiven Naatus Kirkkohallituksesta.