la 19.5.2018 klo 16:00
Helmikuun 30. päivän teatteri – Ukko Nooan tarina

Helmikuun 30. päivän teatteri – Ukko Nooan tarina

Kesto/duration: 30min

 

”Kun hän meni kerhoon, pyyhki pyllyn verhoon” ­
eli Ukko Nooan tarina

Helmikuun 30. päivän teatteri kertoo Carl Michael Bellmanin Ukko Nooa -laulun taustoista, sanoituksen moniaista väännöksistä muun muassa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kansanrunousarkistoon perustuen sekä laulaa Ukko Nooaa lukuisilla, usein vähän tuhmilla tekstivariaatioilla. Myös alkuperäisillä, jotka nekin ovat vähän tuhmia.

Esiintymässä muun muassa Juha Mäkinen, Antti Suora sekä Tomi Tuomaala.

Helmikuun 30. päivän teatteri on vuonna 2011 perustettu kulttuuriin, taiteeseen, historiaan ja niihin liittyvään vekkulointiin toimintansa keskittävä avantgardistinen ryhmä. Se on esittänyt monenlaista: vuonna 2011 kokeellisen näytelmän ”Putro Putro Heiska”, jonka kaikki vuorosanat koostuivat pelkästään vanhojen keskisuomalaisten kuvataiteilijoiden sukunimistä.
Tämän jälkeen Helmikuun 30. päivän teatterin nimeä ovat omissa tuotannoissaan käyttäneet ryhmän ”Putro Putro Heiska”-teoksessa mukana olleet tekijät ja vähän myös näiden kaverit.
Vuonna 2012 Helmikuun 30. päivän teatterin nimissä valmistettiin esitys ”Lapset”, jossa yleisö sai tarkkailla aitaukseen eristettyjen lasten olemista. Vuonna 2014 Helmikuun 30. päivän teatteri näytti valmistaneen ensimmäisen ainakin keskisuomalaisen kokonaan saunaan ja saunatiloihin sijoittuvan ja vaatteitta esitetyn pienoisnäytelmän ”Lauteilla”, jossa Kekkonen ja Mannerheim kohtasivat löylyissä. Myös osa yleisöä oli mukana lauteilla. Näytelmää esitettiin Jyväskylän lisäksi Rajaportin saunassa Tampereella ja Jättömaa-festivaalilla Kouvolassa. Viime vuonna ja tänäkin vuonna Yläkaupungin yössäkin nähtiin ja nähdään musiikki- ja runoryhmä Helmikuun 30. päivän härkä, joka on enää etäisempää sukua Helmikuun 30. päivän teatterille.