Ajankohtaista - Yläkaupungin Yö

JELMUN TELTALLA PEPE WILLBERG, TÖÖLÖN KETTERÄ JA MONET MUUT

Jelmun teltta nousee jälleen Jyväskylän yliopiston kampuksen kentälle osaksi Yläkaupungin Yö -festivaalia. Lauantaina 19. toukokuuta järjestettävän kaupunkitapahtuman kaikkiin tilaisuuksiin on ilmainen sisäänpääsy, joten myös Jelmun teltan monipuolisen ja laadukkaan ohjelman pääset kokemaan maksutta. Teltassa esiintyvät Pepe Willberg, Töölön Ketterä, Lake Jons, Cleaning Women, Aivovuoto, FM2000, Terri, Musta Aurinko plays Juice sekä DJ Pastori Kanalan Pyhäkoulu.

Tänä vuonna 72 vuotta täyttävän Pepe Willbergin ensimmäinen soolohitti ”Saat miehen kyyneliin” julkaistiin vuonna 1966 ja ura on jatkunut katkeamatta näihin päiviin saakka. Tähtihetkinä muistetaan muun muassa Pepe & Paradisen menestys 1960- ja 1970-luvuilla, Mestarit Areenalla -suursuosio vuosituhannen vaihteessa ja 2014 julkaistu kultaa myynyt Pepe & Saimaa -levy. Viimeksi Pepe Willberg on operoinut hengellisen musiikin parissa, julkaisten 2017 ”Kun tuulee” -albumin. Jelmun teltan konsertissa kuullaan materiaalia koko Pepe Willbergin uran varrelta Professionals -yhtyeen säestämänä.

Tuoreempaa soundia tapahtumassa edustavat juuri ”Mylly”-debyyttialbuminsa julkaissut grime-duo Töölön Ketterä, hip hop yhtye Aivovuoto sekä jyväskyläläislähtöinen elektropop-artisti Terri, joka on saanut huomiota naisten ahdistelukokemuksista suorasanaisesti kertovan ”Oo hiljaa”-kappaleen myötä.

Pyykinkuivaustelineillä ja muilla epätyypillisillä soittimilla elektronista rytmimusiikkia jo yli kahden vuosikymmenen ajan tuottanut Cleaning Women saapuu pitkästä aikaa viihdyttämään ja tanssittamaan jyväskyläläisyleisöä. Debyyttialbuminsa vuoden alussa julkaissut ja levynjulkaisukeikkansa Helsingin Kuudennella Linjalla loppuunmyynyt indietrio Lake Jons on myös osana Jelmun teltan tämänvuotista kattausta, samoin pieksämäkeläinen moniulotteista metallimusiikkia muun muassa kansanmusiikkivivahtein soittava FM2000. Eläkeläisten keikoilta tuttu humppamato ei ole lainkaan tavaton näky FM2000:n keikoilla, joten hyviä bileitä sopii odottaa kuten aina bändin vieraillessa Jyväskylässä.

Illan päätteeksi esiintyy tribuuttiyhtye Musta Aurinko, jonka käsittelyssä on Juice Leskisen tuotanto. Aiempina vuosina suurelta osin samoista jyväskyläläismuusikoista koostuva kokoonpano on eri nimillä esittänyt Jelmun teltan illan huipennuksena Dingon ja Leevi And The Leavingsin hittejä. Eiköhän Juicenkin biisit innoita yleisön yhteislauluun ja teltan täyteen kuten edeltäjänsäkin.

Jelmun teltta avataan yleisölle klo 17 ja juhlat jatkuvat aina aamukahteen saakka. Teltta on anniskelualuetta, joten ikäraja on 18 vuotta ja baarit palvelevat janoista festivaalikansaa. Bändien väleissä musiikista huolehtii DJ Pastori Kanalan Pyhäkoulu.

La 19.5.2018 Yläkaupungin Yön Jelmun teltta

Klo 17-02 Yliopiston kampuksen kenttä, Jyväskylä

 

AIVOVUOTO www.facebook.com/Aivovuoto

CLEANING WOMEN www.facebook.com/Cleaning-Women-19253986268

FM2000 www.facebook.com/fm2000-49402640568

LAKE JONS www.facebook.com/lakejonsmusic

MUSTA AURINKO PLAYS JUICE

PEPE WILLBERG www.pepewillberg.net

TERRI www.facebook.com/terriofficial

TÖÖLÖN KETTERÄ www.facebook.com/Toolonkettera

DJ Pastori Kanalan Pyhäkoulu

 

K18

 

www.facebook.com/events/248603892379527

www.jelmu.net

Haluatko mielipiteesi lehteen?

Onko naapurin mummo liian hidas portaissa? Onko kevät tyhmää vai kivaa? Onko elämä jees vai ihan sysimustaa?

Oli miten oli, kerro se meille tekstarilla! Numero on 044-9188705 ja viestin pituus maksimissaan 160 merkkiä. Parhaat jutut pääsevät ohjelmalehden tekstaripalstalle! Viestejä vastaanotetaan 31.3. asti joten antakaas tulla!

TULE VAPAAEHTOISEKSI YLÄKAUPUNGIN YÖHÖN!

Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaali etsii jälleen kaikenlaisia henkilöitä liittymään vapaaehtoistyöntekijöidensä joukkoon. Festivaali järjestetään Jyväskylässä lauantaina 19.5.2018 ja tarjoaa talkoohenkisen ja innostavan työporukan sekä mielenkiintoisia työtehtäviä asiakaspalvelusta laitetekniikkaan. Huomioithan, että vapaaehtoiseksi ilmoittautuvan tulee olla täysi-ikäinen. Työpanoksen vastineeksi tarjoamme vapaaehtoisillemme ruokailun tapahtumapäivänä, taukotilan, karonkkajuhlat sekä työtodistuksen. Pyrimme löytämään mielenkiintoasi ja osaamistasi vastaavan työtehtävän täyttämäsi ilmoittautumislomakkeen perusteella. Kaikkiin tehtäviin on mahdollista tulla hyvin monenlaisilla taustatiedoilla ja -taidoilla. Lisää vapaaehtoisten tehtävistä löydät tästä.

Tarjoamme myös mahdollisuuden hakea vastuullisempaan tehtävään vapaaehtoisten tiimijohtajaksi. Tiimijohtaja vastaa yhdestä työpisteestä ja koordinoi siellä työskentelevien vapaaehtoisten toimintaa. Jos kiinnostuit, laita rasti ruutuun, niin jutellaan yhdessä lisää.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake!

 

YLÄKAUPUNGIN YÖ 2018 -FESTIVAALIN ESIINTYJÄHAKU ON AVAUTUNUT

Poikkitaiteellisen Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaalin esiintyjähaku on alkanut. Tänä vuonna festivaali järjestetään lauantaina 19.5. Festivaali tarjoaa esiintymistilaa kymmenissä eri tapahtumapaikoissa baareista teatterilavojen kautta puistoalueisiin. Kaikki taidemuodot ovat tervetulleita ja hämmentäviä ja ennennäkemättömiäkin ehdotuksia otetaan ilolla vastaan!

Hakuaikaa on maanantaihin 5.3.2018 klo 23.59 saakka ja hakemuksia pääsee täyttämään osoitteessa: http://www.ylakaupunginyo.fi/esiintyjaksi/

Otamme vastaan kaikenlaisia musiikkiesityksiä, tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, lausuntaa, kuvataidetta, liikuntamuotoja, pelejä, perheohjelmaa ynnä muuta. Katso lisäinfoa esimerkiksi viime vuoden ohjelmalehdestä tai kotisivuilta. Kaikkiin festivaalin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Harjoittelijoita haussa jälleen!

Tule tekemään Yläkaupungin Yötä meidän kanssa!

Kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yö etsii harjoittelijoita toteuttamaan tulevan kevään festivaalia. Tapahtuma järjestetään 19.5.2018 Jyväskylän yläkaupungilla jo 26. kertaa.

Harjoittelun sisältö ja vaatimustaso voidaan muotoilla omien kiinnostusten ja tarpeiden mukaisesti. Harjoittelun ytimessä voi olla esimerkiksi tuotanto tuotannon sisällä eli jonkin festivaalin osa-alueen tuottaminen, tapahtuman sisäinen/ulkoinen viestintä, ennakkoklubin järjestäminen, vapaaehtoisten koordinointi, yhdistelmä näitä tai jokin ihan muu. Esimerkkejä harjoittelusisällöistä löytyy vaikkapa vuoden 2014 blogista: www.ylakaupunginyo.fi/2014/04/harjoittelijat-esittaytyvat/

Harjoittelun ajankohta ja kesto voidaan sopia joustavasti helmikuun ja toukokuun lopun välimaastosta. Tarjoamme työvälineet, opastusta ja ohjausta sekä erittäin viihtyisän ja persoonallisen työtilan työkavereineen toimistoltamme Jyväskylän yläkaupungilta. Jos kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen [email protected] ja sovitaan tapaaminen! Samaan osoitteeseen voi lähettää myös kyselyitä ja uteluita lisäinfosta. Harjoittelusta ei makseta palkkaa.

Lisätietoa festivaalista: www.ylakaupunginyo.fi

TERHI NISKANEN YLÄKAUPUNGIN YÖN TUOTTAJAKSI

Kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yön tuottajaksi on valittu kulttuurituottaja Terhi Niskanen, joka aloittaa tehtävässään tammikuussa. Hän on toiminut aikaisemmin Keski-Suomen elokuvakeskuksen vastaavana tuottajana ja jatkaa edelleen jyväskyläläisen Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalia järjestävän Nordic Glory Festival ry:n varapuheenjohtajana.

Niskasen tuottajaparina Yläkaupungin Yössä jatkaa Tero Uuttana. Osittaisia toiminnanjohtajan sekä tuottajan tehtäviä hoitaa yhdistyksen varapuheenjohtaja Eveliina Eronen. Tulevan kevään Yläkaupungin Yö toteutetaan myös tiiviissä yhteistyössä yhdistyksen hallituksen kanssa.

Yläkaupungin Yö järjestetään lauantaina 19.5.2018.

 

Lisätietoja:
Anniina Hartikainen
Puheenjohtaja, Yläkaupungin Yö ry
[email protected]
+358 50 304 5354

YLÄKAUPUNGIN YÖ ETSII TUOTTAJAA

Yläkaupungin Yö on poikkitaiteellinen ja pääsymaksuton kaupunkifestivaali, joka on järjestetty vuodesta 1992 lähtien Jyväskylässä Yläkaupungin Yö ry:n toimesta. Seuraava festivaali järjestetään lauantaina 19.5.2018.

Yläkaupungin Yö ry hakee tuottajaa hoitamaan festivaalin käytännön järjestelyjä yhdessä muun tuotantoryhmän (kaksi tuottajaa ja harjoittelijat) kanssa. Tuottajan toimenkuvaan kuuluu muun muassa festivaalin tiedottamiseen, markkinointiin, taloudenpitoon ja yhteistyökumppaneiden sekä apurahojen hakemiseen liittyviä tehtäviä. Lisäksi tuottaja kehittää festivaalin toimintaa sekä toimii harjoittelijoiden ohjaajana. Festivaalin tuottajalta edellytetään kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Hakijalta vaaditaan hyviä organisointi- ja ryhmätyötaitoja, oma-aloitteisuutta, paineensietokykyä, projektinhallintataitoja, näkemystä Keski-Suomen kulttuurikentästä ja sen kehittämisestä sekä joustavuutta työaikojen suhteen.

Työsuhde on määräaikainen alkaen tammikuun puolivälissä ja jatkuen toukokuun loppuun. Tehtävästä maksetaan 6750 euron suuruinen kertakorvaus, jonka maksuerät ovat sovittavissa.

Lähetä hakemus ansioluetteloineen 28.11.2017 klo 24.00 mennessä pdf-muodossa osoitteeseen rekry (a) ylakaupunginyo.fi.

Lisätietoja:

Anniina Hartikainen

Yläkaupungin Yö ry:n puheenjohtaja

anhartik (a) gmail.com, +358 50 304 5354

 

YLÄKAUPUNGIN YÖ 2017 KUVIN, OSA 2

Värikkäitäkin kuvia räpsittiin, tässä toinen pompsis kuvia katseltavaksi!

Yläkaupungin Yö 2017 kuvin, osa 1

On aika palata taianomaisen Yläkaupungin Yön tunnelmiin, ensin ilmeikkäiden ja tunnelmallisten mustavalkokuvien kautta!

Siiri Kangas

Siiri Kangas esiintyi Taidemuseo Holvissa. Kuva: Hanna Nelimarkka

 

Siiri Kangas

Yleisöä Taidemuseo Holvissa. Kuva: Hanna Nelimarkka

 

Teatterilesket Toivolan Vanhalla Pihalla. Kuva: Hanna Nelimarkka

Teatterilesket Toivolan Vanhalla Pihalla. Kuva: Hanna Nelimarkka

 

Universaali rakkausviestiseinä

Ideavuon Universaali rakkausviestiseinä keräsi hurjan määrän hellyttäviä viestejä! Kuva: Hanna Nelimarkka

 

Moly

Moly esiintyi Musicalla. Kuva: Jani Murtosuo

 

Jyväskylän meininki -punkpiknik

Jyväskylän meininki -punkpiknikillä paistoi aurinko! Kuva: Joonas Ahtikallio

 

Punkpiknikin yleisöä

Yleisö kuulolla. Kuva: Joonas Ahtikallio

 

Muuramen Syke, Sykettäret: Esikoiseni, ainokaiseni. Kuva: Hanna Nelimarkka

 

Muuramen Syke, Sykettäret: Esikoiseni, ainokaiseni. Kuva: Hanna Nelimarkka.

 

Muuramen Syke, Sykettäret

Muuramen Syke, Sykettäret: Esikoiseni, ainokaiseni. Kuva: Hanna Nelimarkka

 

Jyväskylän Flamencoyhdistys

Jyväskylän Flamencoyhdistys Musicalla. Kuva: Hanna Nelimarkka

 

Mäsä

Lounaispuiston illan kruunasi Mäsä. Kuva: Saija-Riina Harju


Radikaalit pistot JKL

Radikaalit pistot JKL levittäytyivät Seminaarinmäelle. Kuva: Hanna Nelimarkka

 

Radikaalit pistot JKL

Radikaaleja pistoja. Kuva: Hanna Nelimarkka