Ajankohtaista

Tervetuloa mukaan!

Old Fat & Slow 2014. Kuvaaja: Joona-Petteri Yli-Sorvari

Old Fat & Slow 2014. Kuvaaja: Joona-Petteri Yli-Sorvari

Esiintyjähakumme on avattu! Kaikki ohjelmistoomme liittyvät ideat ja esitykset ovat tervetulleita ja vähintään periaatteessa mahdollisia. Täytä hakemus tästä 17.3. mennessä.

…TAI ILMOITTAUDU vapaaehtoiseksi

Myös vapaaehtoisten rekrylomake on avattu. Talkoolaisia ja avustajia tarvitaan festarin toteuttamiseen sekä tapahtuman aikana että jo ennen sitä. Haku jatkuu 20.4. saakka, mutta kuulemme kiinnostuksestasi mielellämme jo pian! Ilmoittaudu tästä.

…TAI HAE TORIPAIKKAA

Yläkaupungin Yössä on mahdollista esitellä yhdistyksen, yrityksen, harrastusjärjestön tai melkeinpä minkä tahansa järjestäytyneen tai järjestäytymättömän ryhmän toimintaa festivaalin torialueella. Torilla voi myös myydä tuotteitaan. Hae paikkaa tästä.

Tule meille työharjoitteluun

loppusiivous

Hei opiskelija! Tarjoamme mahdollisuuden työharjoitteluun maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana. Työharjoittelijan toimenkuvaan kuuluu festivaalin sisältötuotantoon, tiedottamiseen ja tapahtuman tekniseen tuottamiseen liittyviä tehtäviä.

Etsimme tällä hetkellä erityisesti harjoittelijoita tai harjoittelijaryhmiä:

* suunnittelemaan ja toteuttamaan festivaalin lapsille ja perheille suunnattua ohjelmistoa
* vapaaehtoishankintaan

Työharjoittelujakson ajoitus, kesto ja sisältö sovitaan kunkin opiskelijan kanssa erikseen.

Aiempien harjoittelijoiden meininkeihin voit tutustua viime vuoden blogissamme: http://2014.ylakaupunginyo.fi/2014/04/harjoittelijat-esittaytyvat/

Yhteydenotot sähköpostitse:
[email protected]

Yläkaupungin Yö -kasseja ja -paitoja saatavilla

Yläkaupungin Yö -kangaskassi, hinta 10 euroa.

Yläkaupungin Yö -kangaskassi, hinta 10 euroa.

Helle-hei kaikille! Nyt olisi saatavilla hyvin harvinainen erä Yläkaupungin Yö -kangaskasseja ja t-paitoja. Kassi kustantaa 10e ja paita 15e. Paidasta on saatavilla seuraavat koot: S, M, L ja XL. Paidat ovat perus t-paita -mallia. Karuselliprintin on suunnitellut Sirpa Varis.

Tuotteita voi noutaa toimistoltamme (Kauppakatu 2D) käteisellä tasarahalla, mutta koska oleilemme sisätiloissa säännöllisen epäsäännöllisesti, ilmoita ostoaikeistasi osoitteeseen: [email protected]

Päivitys 3.2.2015:
Sekä kasseja että paitoja on yhä saatavilla!

Yöttömän Yön 2014 jälkeinen aamu

d7578292-bd67-4b91-a356-3d09b10c6152(1)

Yläkaupungin Yötä juhlittiin jälleen toukokuun puolessa välissä, lauantaina 17.5.2014. Yli viisikymmentä tapahtumapaikkaa, yli sata esiintyjäryhmää, vain yksi aamusta aamuun kestänyt kaupunkifestivaali. Nyt kun on ehditty hetki hengähtää, voidaan palata takaisin viikonlopun tunnelmiin.d7578292-bd67-4b91-a356-3d09b10c6152(2)

Lauantai valkeni aurinkoisena ja lämpimänä, parempaa säätä ei olisi voinut toivoakaan. Mäki-Matin perhepuiston ohjelma alkoi aamukymmeneltä ja muun muassa potkupyörät sekä ISOn tanhuujien lapsiryhmien esiintyminen olivat houkutelleet paikalle runsaasti lapsia perheineen. Toivolan Vanhalle Pihalle kerääntyivät kaikki suomalaisesta muotoilusta sekä muodista kiinnostuneet, ja aamupäivällä ovensa avanneet näyttelyt houkuttelivat kuvataiteen harrastajia.

Kaikki esitykset saivat runsaasti katsojia. Suomen Käsityön museolla tanssittiin hurjasti Hermanni Turkin folkmelskeen tahtiin d7578292-bd67-4b91-a356-3d09b10c6152ja Vakiopaine oli ääriään myöten täynnä Art Decon kuulijoita. Erityisesti festaroijia kiinnostivat Circus Uusi Maailman CUM BOYS -esitys, jonka vuoksi jonot Siltasaliin ulottuivat satojen metrien päähän, tanssiteatteri Krampin Semmareiden kappaleista koostuva show, sekä Mustan taksin Piip Show!, johon oli jatkuvasti puolen tunnin odotus.

Yön ja aamuyön pimentyessä ilma pysyi leutona. Viimeiset esiintyjät lopettivat Seminaarinkadulla yhdeltä hiljentäen Lounaispuiston ympäristön ja Ilokivessä OK Cult pisti pillit pussiin puoli kolme. L-rakennuksen seinässä näkyneet d7578292-bd67-4b91-a356-3d09b10c6152(3)lyhytelokuvat pyörivät läpi yön siihen asti, kunnes Moirislammella järjestetty Aamukasteklubi starttasi. Viimeiseen asti jaksaneet yöttömän yön juhlijat ja aikaisin heränneet aamuvirkutkerääntyivät Menuettiin sankoin joukoin nauttimaan ravitsevasta aamupalasta ja uuteen päivään herättelevästä musiikista.

Kaiken kaikkiaan festivaali sujui rauhallisesti, ihmiset olivat onnellisia ja aurinko paistoi. Yläkaupungin Yö haluaa kiittää kaikkia tapahtumaan tavalla tai toisella osallistuneita. Palataan asiaan taas vuoden päästä!

Lisää tunnelmia vuodelta 2014 löydät viime vuoden kotisivuiltamme.

Vapaaehtoisuudesta jää hyvä fiilis

vapaaehtoinen_yy 011

Pauli Hytölä osallistuu Yläkaupungin Yöhön vapaaehtoisena jo toista kertaa. Kuva: Elli Hokkanen

Tärkeä osatekijä Yläkaupungin Yössä ovat vapaaehtoiset, jotka kantavat oman kortensa kekoon onnistuneen festivaalipäivän toteuttamiseksi. Yksi vapaaehtoisista on Pauli Hytölä, joka osallistuu Yöttömän Yön tekemiseen tänä vuonna jo toista kertaa. Lisäksi Pauli on syntyperäisenä jyväskyläläisenä ehtinyt osallistumaan festivaaliin vierailijan roolissa monia kertoja tapahtuman parikymmenvuotisen historian aikana.

Pauli on tapahtuman monitoimimies. Viime vuonna hänen ykköstehtävänsä oli toimia kuljettajana, suhaillen pakettiautolla pitkin Yläkaupunkia. Sen ohella Pauli teki roudarin hommia, ja pääsipä hän Toivolan Vanhalle Pihalle tuurailemaan valomiestäkin. Kokemuksesta jäi yliopistossa fysiikkaa opiskelevalle nuorelle miehelle niin hyvät fiilikset, että hän päätti lähteä mukaan uudemman kerran.

Lue lisää…

ÄLYLÄN EHTOOSSA HUIPPUMEININKI!

Perjantain Älylän Ehtoossa päästiin nauttimaan niin elävästä musiikista kuin runoudesta. Tapahtuma sai paljon positiivista palautetta sekä esiintyjiltä että yleisöltä ja kävijöitä oli kaiken kaikkiaan reilut 130 henkeä. Erityiskiitokset esiintyjillemme Cabin Echoes, Aino ja Kyy, Hermanni Turkki, Poesia, Mustarinta ja Mikäklubi, sekä tapahtumapaikoillemme Vakiopaine ja Ylä-Ruth!

Tästä on hyvä jatkaa Yöttömään Yöhön, palataan asiaan toukokuun puolivälissä!

IMG_2952

Vakiopaineessa sai nauttia Hermanni Turkin musisoinnista. (Kuva: Emma Uramo)

Harjoittelijat esittäytyvät

Yläkaupungin Yö on yksi Jyväskylän tunnetuimmista tapahtumista, ja sen pyörittäminen vaatii useampien tahojen työpanosta. Eri alojen harjoittelijat ovat vuosien saatossa hakeneet työkokemusta Yön parista ja esittelemmekin nyt teille suurinpiirtein tämänhetkisen harjoittelijakokoonpanon.

033

Hejssan alla! Me ollaan Laura, Elli, Silja ja Inka, ja yhdessä muodostetaan Yläkaupungin Yön tiedotustiimi. Kotoisin ollaan kaikki vähän sieltä täältä, mutta tällä hetkellä opiskellaan kuka milläkin alalla Jyväskylän seudulla. Yläkaupungin Yölle harjoitteluun päädyttiin hieman eri reittejä, mutta pääasiassa siksi, että tapahtuma itsessään houkutteli mukaansa. Meidän hommana on kirjoitella tiedotteita, päivitellä sosiaalista mediaa ja tehdä tapahtumaa tunnetuksi – esimerkiksi juuri tämän blogin kautta. Yläkaupungin Yöltä odotamme hauskaa meininkiä ja huippuja esityksiä!

041

No morjesta pöytään! Me ollaan Eppu ja Albert. Eppu opiskelee matkailualaa Primuksella ja Albert Music and Media Managementia JAMKissa. Molemmat tykätään hyppiä skeittilaudan päällä, joten luonnollisesti järkätään Old, Fat & Slow-rullalautailumittelöä – tosin Epun varsinainen päätehtävä on vaihtaa toimiston ikkunassa oleva TJ-lukeman numero päivittäin. Toivottavasti kaikki pääsevät paikalle Seminaarinkadulle todistamaan sitä myötähäpeää, kun katkeroituneet aikuiset miehet kaatuilevat ja nolaavat itsensä Jyväskylän keskustassa!

048

Hei! Olen Salla, syntyisin Kajjaanista ja opiskelen tällä hetkellä Humakissa kulttuurituotantoa. Yläkaupungin Yölle tulin tekemään kolmen viikon ajaksi vapaavalintaisia opintoja ja olen tehnyt mm. ”tapahtumapaikkatietokantaa”, eli päivittänyt tapahtumapaikkojen tekniikkatietoja. Tämän vuoden Yläkaupungin Yö teemalla Yötön Yö tulee olemaan jälleen kerran todella monipuolinen tarjonnaltaan. Uskon, että jokaiselle löytyy jotakin uutta koettavaa.

IMG_0652

Moikka! Olen Emma, alunperin Espoosta kotoisin ja opiskelen Humakissa kolmatta vuotta kulttuurituotantoa. Yläkaupungin Yölle päädyin, koska tapahtuma kiinnosti ja tekeminen ja ihmiset vaikuttivat sopivan rennoilta. Tällä hetkellä olen puuhaillut ennakkoklubi Älylän Ehtoon parissa, tehden ihan kaikkea tapahtuman toteutumiseksi tarvittavaa. Älylän Ehtoota odotan jännittyneen innoissani, ja tietenkin sekä siltä, että itse päätapahtumalta odotan hyvää meininkiä, mahtavia esiintyjiä ja hyvää säätä!

IMG_1227

Heipparallaa! Me ollaan Emma ja Eija ja opiskellaan molemmat yhteisöpedagokeiksi Humakissa. Tänne päädyttiin tekemään Toimijat ja Talous-harjoittelua, ja tehtävänämme on suunnitella ja toteuttaa Yläkaupungin Yöhon lapsille ja lapsiperheille suunnattu lastentapahtuma Mäki-Matin perhepuistoon. Toivomme että saamme tapahtumaan paljon kävijöitä ja toivottavasti myös jälkeenpäin iloista palautetta sen onnistumisesta.

Yläkaupungin Yön harjoittelijat toivottavat kaikille aurinkoisia kevätpäiviä sekä huikeaa kesänavausta toukokuun seitsemäntenätoista!

Jyväskylän Designtori 17.5.2014 Toivolan Vanhalla Pihalla

Nostalginen Toivolan Vanha Piha sijaitsee Jyväskylän keskustassa ja siellä toimivat tunnelmallinen Kahvila Muisto, sekä erilaiset käsityöläispuodit ja yrittäjät. Yläkaupungin Yön yhteydessä paikalla nähdään Jyväskylä Designtori, joka esittelee ja myy suomalaista asuste- ja vaatemuotoilua. Mukana tämän kevään DesigntoriJKL-yhteistyökumppanina on Uhana Designin suunnittelijakaksikko Mira ja Hanna, joka on suunnitellut tapahtumaan DesigntoriJKL:n hienon kangaskassiprintin. Loputkin Designtorin myyjät varmistuvat kevään aikana. Paikalla nähdään tapahtuman aikaan myös Yläkaupungin Yön esiintyjiä. Samana päivänä juhlitaan myös virallisia kesäkauden avajaisia, jolloin pihan makasiinien kesäputiikit avaavat ovensa.

Tervetuloa viihtymään ja tekemään löytöjä Toivolan Vanhalle Pihalle 17.5 klo. 10:00-17:00!
Jkldesigntori_keva&#776_t2014_kangaskassi_uhana Uhana Designin suunnittelema Designtori JKL kangasprintti

Sähkönjakokaappitaidekilpailu avattu!

Vaasankatu 29-31, 102cm x 104cm

Tämäkin kaappi Vaasankadulla odottaa uutta asua ylleen

Taidetta tiellä on Jyväskylän Energian, Jyväskylän taiteilijaseuran, Yläkaupungin Yön ja Äkkigallerian yhteistyönä vuonna 2013 toteuttama taideprojekti, jossa Jyväskylän yläkaupungin sähkönjakokaappeihin tilattiin teokset kahdeltatoista jyväskyläläistaiteilijalta sekä kaksi kollaasiteosta Jyväskylän kuvataidekoulun oppilasryhmiltä.

Projekti saa nyt jatkoa, kun Yläkaupungin Yö ja Jyväskylän Energia julistavat kaikille avoimen taidekilpailun 12:sta uudesta sähkönjakokaapista avatuksi!

Kilpailun osallistumisohjeet ja -ehdot löytyvät täältä

Älylän ehtoo iskee jälleen (ja sinulla on mahdollisuus voittaa liput)!

Legendaarista mainetta Yläkaupungin yön ennakko- ja tukiklubina niittävä Älylän ehtoo valtaa Vakiopaineen ja Ylä-Ruthin lauteet 4. huhtikuuta. Poikkitaiteellisesta kattauksesta musiikin osalta ovat vastuussa Aino ja Kyy, Cabin Echoes sekä ensimmäistä kertaa Jyväskylään saapuva Hermanni Turkki, jonka folkmelske nousi laajempaan tietoisuuteen viime vuonna Docventures –levyraadin voittamisen myötä. Tarjontaa täydentää Itä-Suomen tummista vesistä sointinsa ammentava Mustarinta. Lisäksi improvisaatioteatteria tarjoilee Mikäklubi, Poesia-ryhmän vastatessa illan runotaiteesta.

Hermanni Turkki Hermanni Turkki saapuu Jyväskylään ensimmäistä kertaa. (Kuva: Matti Keski-Kohtamäki)

Tapahtuman liput kustantavat ennakkoon 8 e ja ovelta 10 – mutta NYT sinulla on mahdollisuus voittaa tiketit itsellesi ja kaverillesi! Osallistu kilpailuun näin: Löydä yläkaupungilta Yötön Yö –logo, nappaa siitä kuva ja lisää Facebookiin, Instagramiin tai/ja Twitteriin hashtagilla #ylakaupunginyo. Kilpailu voimassa tämän viikon, 24.-30.3. Onnea matkaan!
Lisää infoa täältä.