Ajankohtaista - Yläkaupungin Yö

Yläkaupungin Yölle kasvot

Yleensä tuotanto tapahtuu lukittujen ovien takana, yleisöltä piilossa; näin on tapahtunut myös Yläkaupungin Yötä tehtäessä. Haluamme kuitenkin olla avoin, helposti lähestyttävä sekä ”kaikki mukaan” -periaatteella toimiva festari, joten tulimme siihen tulokseen, että on aika esittäytyä. Tänä vuonna tiimimme koostuu monipuolisesta konkkaronkasta, hyvistä tyypeistä, ympäri Suomen.

Yläkaupungin Yön tutkivat journalistit ovat tässäkin asiassa päässeet hiukan pintaa syvemmälle. Tässä he siis ovat:


Eveliina Eronen, toiminnanjohtaja

Kotoisin: Joensuu

Tärpit ohjelmistosta: Kot-kat, Nightstop, Daivas, Ryhtilän disko, Slug

Parasta Yläkaupungin Yön tiimissä: Parasta on se yhteishenki, jolla tapahtumaa tehdään. Päivät ovat välillä pitkiä ja tekemistä on paljon, mutta hyvällä fiiliksellä jatkaa pitkälle.

Terveiset yleisölle: Toivottavasti festivaali tarjoaa taas uutta nähtävää ja koettavaa, hieman aiemmasta poiketen. Hyvää Yötä!

Eemeli Dahlberg, tuottaja

Kotoisin: Jyväskylä

Tärpit ohjelmistosta: Ylä-Ruthin Kalevi Suopursu Karaoke Show, Ryhtilän disco, Ilokivessä Nightstop sekä Lounaispuistossa Yön järjestämä ohjelma.

Parasta Yläkaupungin Yön tiimissä: Villit ideat ja mahtava ilmapiiri!

Terveiset yleisölle: Iloista Yötä kaikille!

Tomas Ojapelto, tuotantoassistentti

Kotoisin: Asun Jyväskylässä, mutta henkinen koti on Kuopiossa

Tärpit ohjelmistosta: Vastaan Musicalla sijaitsevien Boomboxin ja M103:n ohjelmistosta, joten totta kai ne! Muuten suosittelen jokaista käymään ohjelmatarjonnan läpi ajatuksella ja napsivan sieltä omaan makuun sopivat tärpit. Muistakaa toki ajautua myös mukavuusalueen ulkopuolelle!

Parasta Yläkaupungin Yön tiimissä: Parhaat, saman henkiset tyypit tietysti.

Terveiset yleisölle: Rohkeasti kokemaan paras ilmaisfestari!

Ulla Honkonen, tuottajaharjoittelija

Kotoisin: Sumiaisista, reilun tuhannen asukkaan kylä Keski-Suomessa. Tosin olen asunut Jyväskylässä kohta 10 vuotta ja tää paikka todella tuntuu kodilta.

Tärpit ohjelmistosta: Keppihevoset laukkaavat mukaan Yöhön. Heppakilpailua siis luvassa.

Parasta Yläkaupungin Yön tiimissä: Rentomielisyys, asioista voi puhua rohkeasti, läppä lentää kivasti, saman henkisyys.

Terveiset yleisölle: Tuu ihmeessä mukaan Yläkaupungin yöhön! Nappaa kaveria hihasta ja lähde vuoden elämyksellisempään tapahtumaan Jyväskylässä. Luvassa on varmasti jokaiselle jotakin!

Sanna Heini, viestintäharjoittelija

Kotoisin: Lahti

Tärpit ohjelmistosta: Näin lahtelaisena voisin liputtaa kaiken räppimusan puolesta, lisäksi 27-Klubi ja yöllinen saippuakuplaspektaakkeli tulee varmasti olemaan legendaarisia.

Parasta Yläkaupungin Yön tiimissä: Monipuolisuus ja (välillä vähän häiriintyneen) hauskat jutut.

Terveiset yleisölle: Mahtavia spektaakkeleita luvassa, joita ei kannata missata! Nähdään Yössä (jos ei ole liian pimeetä, heh heh).

Satu Warén, tuottajaharjoittelija

Kotoisin: Jyväskylä City

Tärpit ohjelmistosta: Boombox ja 27-Klubi.

Parasta Yläkaupungin Yön tiimissä: Rento ilmapiiri ja huikeet työkaverit.

Terveiset yleisölle: Kesä alkaa Yöstä, tervetuloa mukaan! 

Salla Vihinen, harjoittelija

Kotoisin: Jyväskylä

Tärpit ohjelmistosta: Kaikki, mutta erityisesti mainiten juomatehtaan esitykset ja burleski.

Parasta Yläkaupungin Yön tiimissä: Halu päästä tekemään aikuisuuden kynnyksellä olevasta Yöstä parasta ikinä!

Terveiset yleisölle: Kannattaa ehdottomasti olla mukana aamusta iltaan, tämä on teille tehty.

*Artikkelissa ei ole esitelty koko tuotantoa, vain henkilöt, jotka istuvat tällä hetkellä toimistossa!

YLÄKAUPUNGIN YÖN 2019 ESIINTYJÄT ON NYT VALITTU

Tänä vuonna Yläkaupungin Yön yritys uudistua otti tuulta alleen, kun tapahtumapaikkoja sekä tekniikkatarpeita yleisesti karsittiin. Yliopiston rakennuksista muun muassa Ruusupuisto ja yliopiston kirjasto, joka aloittaa peruskorjauksensa myöhemmin keväällä, eivät ole osana Yläkaupungin Yön tapahtumapaikkalistausta. Nämä uudistukset eivät kuitenkaan vaikuta ohjelmiston sisältöön, joka tulee tänäkin vuonna olemaan eeppinen.

Tänä vuonna esiintyjähakemuksia tuli ennätysmäärä. Vaikka haluaisimmekin, emme valitettavasti millään pysty tarjoamaan jokaiselle halukkaalle esiintymispaikkaa, koska resurssit eivät yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Esiintyjähakemuksia on käyty tarkasti läpi, ja karsimisperusteina ovat olleet esimerkiksi esityksen kulut sekä tekniikan tarve.

Esitysten valinnoissa on painotettu paikallisuutta ja keskisuomalaiset esiintyjät ovat olleet etusijalla. Toki ohjelmistossamme on esiintyjiä myös muualta Suomesta. Valituille on ilmoitettu esiintymisestä henkilökohtaisesti. Valitettavasti emme ehdi ilmoittaa jokaiselle esiintymään hakeneelle erikseen päätöksestä.

Yläkaupungin Yön 2019 ohjelma julkaistaan 18.4., jolloin lehtemme tulee jakoon. Pyydämme esiintymään valittuja malttamaan vielä viikon, vaikka esiintyminen Yläkaupungin Yössä onkin vuoden mahtavin juttu ja sitä olisi kiva jakaa jo somessa.

Taidekaappinäyttely -kilpailu on alkanut

Kiireinen viikko sai arvoisensa uutisia, kun Yläkaupungin Yö julkisti Jyväskylän Energian kanssa toteutettavan taidekaappinäyttely -kilpailunsa avatuksi. Jyväskylän Energia ja Yläkaupungin Yö ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä taidekaappiprojektin tiimoilta, jonka tarkoituksena on tuoda taidetta lähemmäs kaupungin asukkaita sekä elävöittää Jyväskylän katuja.

KILPAILUUN VOI OSALLISTUA 19.4.2019 ASTI SÄHKÖPOSTILLA [email protected]

Tänä vuonna sähkönjakokaappeja on yhteensä 12 kappaletta. Lisäksi kolmella taiteilijalla on mahdollisuus saada taideteoksensa koristamaan sähkömuuntamon seinää. Yläkaupungin Yön tuotanto on seikkaillut osan näistä näyttelyyn tulevista kaapeista läpi, ja ottanut erikseen mitat kohteista. (Mitat löytyvät taulukosta alta, jota päivitetään sitä mukaan kun kohteita mitataan).

Viime vuosien tapaan myös tänä vuonna yleisöllä on mahdollisuus äänestää teoksista ne, jotka ansaitsevat päästä näytille Jyväskylän kaduille. Äänestys toteutetaan Yläkaupungin Yön -Facebooksivulla, ja se julkistetaan alkaneeksi 22.4.2019. Kilpailusta ja sen vaiheista tiedotetaan erikseen sen edetessä.

TAIDEKAAPPIPROJEKTI
MITAT (cm, leveys x korkeus)
KOHDEMITAT
Sähkönjakokaappi38,5 x 74,0
Sähkönjakokaappi38,5 x 74,0
Muuntamo199 x 149,5
Sähkönjakokaappi60,0 x 109,0
 • Satama, Suuri Kompassi monumentin vierys
 • Lutakko
 • Lehtorannantie 10
 • Rantaraitti Kylmänoro
 • Sippulantie 6
 • Hämeenpohjantie 5 ja 11
 • Kypärätie 6
 • Alvar Aallon Katu 2
 • Olutryyvinkuja
 • Vapaudenkatu 8
 • Hämeenkatu 4
 • Rusokinkatu
 • Ilmarisenkatu 11
 • Sarvivuorentie 6

Kaksi kuukautta Yöhön

Maaliskuun puoliväli ja sen ylittyminen toivat vauhtia töppösiin myös Yläkaupungin Yön tuotantoon.

Esiintyjähakemuksia on tullut valtavasti, ja niiden deadline onkin jo tämän viikon sunnuntaina. Kiitos kaikille, jotka niitä meille lähettivät/lähettävät. Hakemuksia on lähdetty purkamaan ja niiden perusteella voimme sanoa, että tämän vuoden ohjelmisto tulee päräyttämään yhtä suuresti kuin tämän vuoden teemakin.

Myös Yläkaupungin Yön legendaarinen lehti, joka julkaistaan huhtikuun lopulla, sai alkunsa. Sen suunnittelut ovat kovassa vauhdissa, ja kuten aikaisempina vuosina myös tänä vuonna lehden jutut käsittelevät tulevan tapahtuman ohjelmistoa sekä Yläkaupunkia askarruttavia asioita.

Muista siis päivämäärä 18.5., koska silloin nähdään, mihin tämä hullun mylly on johtanut!

HAKUAIKA PÄÄTTYY 17.3.

… siis esiintyjähakemuksille! Tänäkin vuonna olemme saaneet valtavan määrän hakemuksia monilta eri taiteenaloilta, joita olemme lähteneet ahkerasti jo purkamaan. Jos siis halajat esiintymislavoille tänä keväänä, kannattaa laittaa hakemusta tulemaan ennen sunnuntaita 17.3., koska hakuaika päättyy tuolloin.

Tarjoamme huikeat puitteet niin aloittelijoille kuin maailmanluokan artisteillekin!

Hakulomakkeet ovat nyt auki!

Hei kaikki!

Avasimme nyt kerralla kaikki hakulomakkeet tulevan kevään Yläkaupungin Yöhön! Voit hakea mukaan tapahtumaan joko esiintyjäksi, myyjäksi torille taikka Arts&Crafts-käsityömarkkinoille!

Tulevan kevään festivaalin teema on numero 27. Voitte hyödyntää teemaa omassa esityksessänne / myyntituotteissanne jos haluatte, mutta pakko ei ole.

Jännityksellä odotamme millaista ohjelmaa ja torialuetta pääsemme tänä vuonna kokoamaan! Hakulomakkeet löytyvät ylläolevasta tekstistä linkkeinä, sekä Hae esiintyjäksi- sekä torille-välilehtien kautta!

EEMELI DAHLBERG VALITTU YLÄKAUPUNGIN YÖN TUOTTAJAKSI

Yläkaupungin Yölle on valittu uusi tuottaja. Työssä aloittaa tammikuussa kulttuurituottaja Eemeli Dahlberg. Eemeli on toiminut aiemmin tuotantotehtävissä muun muassa Jurassic Rockissa sekä levy-yhtiö Svart Recordsilla. Yläkaupungin Yön ohessa hän jatkaa tehtäviään ohjelmatoimisto Alt Agencyllä.

Dahlbergin kanssa tuotantoa luotsaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Eveliina Eronen. Tuleva festivaali toteutetaan luonnollisesti yhteistyössä myös yhdistyksen hallituksen kanssa. Tuotantoon otetaan mukaan myös erilaisia projektityöntekijöitä sekä harjoittelijoita.

Yläkaupungin yö järjestetään lauantaina 18.5.2019

Lisätietoja
Eveliina Eronen
toiminnanjohtaja
Yläkaupungin yö ry
044 383 5462
[email protected]

Yläkaupungin Yö hakee tuottajaa

Tervetuloa Yötöihin!

Yläkaupungin Yö on poikkitaiteellinen ja pääsymaksuton kaupunkifestivaali, joka on järjestetty vuodesta 1992 lähtien Jyväskylässä Yläkaupungin Yö ry:n toimesta.
Yhdistys etsii nyt tapahtumalle osaavaa ja motivoitunutta tuottajaa. Toukokuussa järjestettävän monitaidefestivaalin tuotannollisiin ohjaksiin valittava työntekijä on luova, oma-aloitteinen, innostunut, organisointikykyinen, vastuuntuntoinen sekä sietää painetta ja omaa jo valmiiksi kokemusta tapahtumatuotannoista.

Yläkaupungin Yötä tehdään pienellä tuotantoporukalla. Tuottajan lisäksi tapahtuman parissa työskentelee toiminnanjohtaja sekä työharjoittelijoita. Tuottajan työtehtävät sisältävät muun muassa tiedottamista, markkinointia, taloudenpitoa, yhteistyökumppanuuksista huolehtimista, apurahojen hakemista, festivaalin ohjelmiston suunnittelua, harjoittelijoiden ohjaamista sekä erilaisia käytännön työtehtäviä.

Työsuhde on määräaikainen alkaen tammikuussa ja kestäen kesäkuuhun. Tehtävästä maksetaan 9 000 € suuruinen kertakorvaus, jonka maksuerät ovat sovittavissa. Työsuhteesta kolme kuukautta tehdään osa-aikaisena ja kolme kuukautta täysipäiväisenä tai sopimuksen mukaan.

Lähetä hakemus ansioluetteloineen 30.11.2018 mennessä pdf-muodossa osoitteeseen rekry(a)ylakaupunginyo.fi. Haastattelut järjestetään viikoilla 49 ja 50.

Lisätietoja:
Eveliina Eronen
Yläkaupungin Yö ry:n toiminnanjohtaja
eveliina.eronen(a)ylakaupunginyo.fi
044 383 5462

Yläkaupungin Yö 2019 yhteistyössä Kirkkopäivien kanssa

Jyväskylän epävirallinen taiteiden yö, monitaiteinen Yläkaupungin Yö järjestetään lauantaina 18.5.2019. Kyseessä on 27. kerta kun lähes vuorokauden mittainen festivaali kokoaa Jyväskylän yläkaupungin alueelle toinen toistaan mielenkiintoisempaa ohjelmaa ja kokemuksia.

Tulevan vuoden toukokuussa yläkaupungilla tapahtuu muutakin. Kirkkopäivät saapuu oman, monipäiväisen festivaalinsa kanssa Yläkaupungin Yöstä tutulle tapahtuma-alueelle ja olemmekin päättäneet tehdä tuotannollista yhteistyötä. Vuonna 2018 yhteistyötä Kirkkopäivien kanssa kokeiltiin pienemmässä mittakaavassa. Kirkkopäivät tuotti yhteistyössä Jelmu ry:n kanssa Pepe Willbergin konsertin ja toi Rinneradion kaupunginkirkkoon. “Haluamme mahdollistaa lisää tällaisia elämyksiä, ja Kirkkopäivät-yhteistyön kautta se voi onnistua” kommentoi Eveliina Eronen, Yläkaupungin Yön tuore toiminnanjohtaja. “Olemme varautuneet hämmentyneisiin kysymyksiin ja haluamme olla mahdollisimman avoimia yhteistyöstä. Kyseessä on kaksi erityislaatuista tapahtumaa, joilla on osittain sama tapahtumapaikka ja -aika, joten yhteistyöhön lähteminen tuntui järkevältä. On jännittävää nähdä mitä saamme aikaan.” hän jatkaa.

Kirkkopäivien kehityspäällikkö Jari Kupiainen on innokas yhteistyön suhteen. “On mahtavaa päästä tekemään yhteistuotantoa Yläkaupungin Yön kanssa! Olemme erittäin tyytyväisiä tahtotilaan alueen ja tapahtumapaikkojen yhteiskäytön suhteen. Jelmun teltasta on tulossa yhteistyön myötä valtaisa!” Kirkkopäivät tapahtuu Jyväskylän yläkaupungin alueella 17.-19.5.2019.

Yläkaupungin Yö kasataan kasataan tuttuun tapaan esiintyjä- sekä tapahtumapaikkahakemusten perusteella. Kirkkopäivien tuottamalle sisällölle on varattu muutamia esitysaikoja Yläkaupungin Yön tutuimmista tapahtumapaikoista. Tulevan festivaalin teema ilmoitetaan piakkoin.

Lisätietoja

Eveliina Eronen
toiminnanjohtaja
Yläkaupungin Yö ry
[email protected]
044 383 5462

Henrik Ketola
Kirkkopäiväkoordinaattori
Jyväskylän seurakunta
[email protected]
044 704 6011