Ajankohtaista - Yläkaupungin Yö

M.A. Numminen ja Ilmavoimien Big Band Yläkaupungin Yön syntymäpäiville

M.A.Numminen ja Ilmavoimien Big Band.

M.A. Numminen ja Ilmavoimien Big Band. Kuva: Puolustusvoimat / Aki Kurvinen

25-vuotisjuhlia viettävän Yläkaupungin Yö -festivaalin ensimmäiseksi esiintyjäksi on varmistunut M.A. Numminen yhdessä Ilmavoimien Big Bandin kanssa. Ilmaiskonsertti soi Lounaispuistossa 20. toukokuuta.

“Tapahtumassa nähdään harvemmin tämän kokoluokan esiintyjiä, mutta juhlavuoden kunniaksi halusimme herkutella vähän erilaisella ohjelmanumerolla”, kertoo festivaalin ohjelmistosta vastaava tuottaja Tero Uuttana. “Myös Ilmavoimien Big Band esiintyy ensimmäistä kertaa Yläkaupungin Yössä, joten aika ainutlaatuisesta synttärikonsertista on kyse!”

Kotiharjun päällä -nimeä kantavassa konsertissa kuullaan 50-vuotisen uran tehneen M.A. Nummisen tunnetuimpia ja rakastetuimpia kappaleita 60-luvulta nykypäivään. Ilmavoimien Big Bandin kapellimestarina toimii musiikkimajuri Tomi Väisänen.

Tänä vuonna Yläkaupungin Yötä vietetään lempeissä tunnelmissa, kun teemana on Yö rakkauden. Tapahtuman koko ohjelmisto valmistuu huhtikuussa, ja luvassa on jälleen muun muassa musiikkia, tanssia, teatteria, sanataidetta, kuvataidetta, elokuvia, pelejä ja liikuntaa. Yhteensä noin 200 esitystä levittäytyy tuttuun tapaan ympäri Jyväskylän yläkaupunkia.

 

Harjoittelijoita haussa!

Tule tekemään Yläkaupungin Yötä meidän kanssa!

Kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yö etsii harjoittelijoita toteuttamaan tulevan kevään festivaalia. Tapahtuma järjestetään 20.5. Jyväskylän yläkaupungilla jo 25. kertaa.

Harjoittelun sisältö ja vaatimustaso voidaan muotoilla omien kiinnostusten ja tarpeiden mukaisesti. Harjoittelun ytimessä voi olla esimerkiksi tuotanto tuotannon sisällä eli jonkin festivaalin osa-alueen tuottaminen, tapahtuman sisäinen/ulkoinen viestintä, ennakkoklubin järjestäminen, vapaaehtoisten koordinointi, yhdistelmä näitä tai jokin ihan muu. Esimerkkejä harjoittelusisällöistä löytyy vaikkapa vuoden 2014 blogista: www.ylakaupunginyo.fi/2014/04/harjoittelijat-esittaytyvat/

Harjoittelun ajankohta ja kesto voidaan sopia joustavasti helmikuun alun ja toukokuun lopun välimaastosta. Tarjoamme työvälineet, opastusta ja ohjausta sekä erittäin viihtyisän ja persoonallisen työtilan työkavereineen toimistoltamme Jyväskylän yläkaupungilta. Jos kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen [email protected] ja sovitaan tapaaminen! Samaan osoitteeseen voi lähettää myös kyselyitä ja uteluita lisäinfosta.

Lisätietoa festivaalista: www.ylakaupunginyo.fi

Yläkaupungin Yö 2017 -festivaalin esiintyjähaku on avautunut

25-vuotisjuhlavuottaan viettävän poikkitaiteellisen Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaalin esiintyjähaku on alkanut. Tänä vuonna festivaali järjestetään lauantaina 20.5. Festivaali tarjoaa esiintymistilaa kymmenissä eri tapahtumapaikoissa baareista teatterilavojen kautta puistoalueisiin. Mitä moninaisemmat taide- ja kulttuurimuodot ovat tervetulleita festivaalin ohjelmistoon! Hämmentäviä ja ennennäkemättömiäkin ehdotuksia otetaan ilolla vastaan! Hakuaikaa on 6.3.2017 saakka ja hakemuksia pääsee täyttämään osoitteesa:
http://www.ylakaupunginyo.fi/esiintyjaksi/

 

Otamme vastaan kaikenlaisia musiikkiesityksiä, tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, lausuntaa, kuvataidetta, liikuntamuotoja, pelejä, perheohjelmaa ynnä muuta. Katso lisäinfoa esimerkiksi viime vuoden ohjelmalehdestä tai ohjelmasivuilta. Kaikkiin festivaalin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

 

Kuva: Milena Ainali. Esiintyjä: Jenna Smith & the Foreigners

Kuva: Milla Lähtevänoja. Esitys: MCSF Jyväskylä

Heidi Anttonen Yläkaupungin Yön tuottajaksi

Kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yön tuottajaksi on valittu kulttuurituottaja Heidi Anttonen, joka aloittaa tehtävässään tammikuun aikana. Hän on toiminut aikaisemmin jyväskyläläisen Arktisen Upeeta -elokuvafestivaalin vastaavana tuottajana sekä joensuulaisen musiikkielokuvafestivaali Rokumentin tuottajana.

Anttosen tuottajaparina Yläkaupungin Yössä jatkaa Tero Uuttana. Yläkaupungin Yön toiminnanjohtajan Kyösti Ylikuljun siirryttyä uusiin tehtäviin festivaalin 25-vuotisjuhlavuosi toteutetaan tuottajavetoisesti, tiiviissä yhteistyössä yhdistyksen hallituksen kanssa.

Lisätietoja:
Anniina Hartikainen
Puheenjohtaja, Yläkaupungin Yö ry
[email protected]
+358 45 137 1961

Toimisto esittäytyy

Oletteko koskaan aprikoineet, ketkä ovatkaan ne salaperäiset henkilöt, joita toimiston väeksi kutsutaan? Paljastetaan salaisuus! Esittelemme itsemme ja kerromme, mihin ohjelmiin haluaisimme osallistua, jos olisimme tapahtumassa kävijöinä. Tsekkaa tärpit ja innostu!

Lue lisää…

Bussilla kyläkaupungeille

Koska teemana on kyläkaupungin yö, olemme laajentaneet reviiriämme pelkkien omilla töppösillä kuljettavan matkan ulottumattomiin. Tämän vuoksi olemme järjestäneet maksuttomia bussikyytejä kyläkaupunkeihin, Keltinmäkeen, Mustalammelle ja Pohjois-Korpilahdelle, jotta niissäkin vieraileminen on vaivattomampaa. Hyppää siis rohkeasti bussin kyytiin ja katso miltä robottinavetta näyttää ja mitä muuta kyläkaupungeista löytyy!

Matkaan voi hypätä mistä tahansa matkan varrelta. Bussille voi heilauttaa kättä myös suunniteltujen pysäkkien ulkopuolella ja hypätä joukkoon.

AIKATAULU

Bussit lähtevät kantakaupungista klo 12.45, 14, 16, 18 ja 21. Huomio! Kello 12.45 starttaavan lähdön ensimmäinen pysäkki on Monikulttuurisuuskeskus Glorian edessä, muulloin bussi lähtee liikkeelle yläkaupungilta Lounaispuiston pysäkiltä.

REITTI

Palatessa tullaan samaa reittiä takaisin. Matkan kesto on noin 45min-60min yhteen suuntaan ja paluumatka Tikkalasta lähtee noin tasalta. Viimeinen bussi takaisin lähtee Tikkalasta noin kello 22.

 • (Monikulttuurisuuskeskus Gloria, kello 12.45)
 • Lounaispuiston pysäkki (13, 14, 16, 18 ja 21)
 • Ronsuntaipaleentien pysäkki
 • Keltinmäen keitaan pysäkki, Sienitien päässä oleva kääntöpaikka
 • Mustalammen kääntöpaikka
 • Kuohun kyläkauppa
 • Sarvenperän korsun pysäkki
 • Sarvenperän entisen koulun pysäkki
 • Kalliokylän tiehaara
 • Ylä-Muuratjärven kylätalon pysäkki
 • Ylä-Muuratjärven rivitalojen pysäkki
 • Tikkala, Laukkalan talon pysäkki
 • Tikkala, Mehtosen kauppa
 • Tikkala, Ohelan robottinavetta

TAKSIBUSSI PALVELEE YÖLLÄ

Lounaispuiston ohjelman loppuessa ja festivaalitorimme sulkeutuessa kello 01 aikoihin lähtee yläkaupungilta taksibusseja, joilla pääsee minne tahansa Jyväskylässä. Matkan hinta on 5 euroa.

Toivotamme hauskaa matkaa kyläkaupunkeihin!

Tule torille!

Yössä pääsee kokemaan jos jonkinmoista, mutta tekeminen ei suinkaan lopu esityksiin ja työpajoihin. Torialueemme toimijat ovat valmiita ihmetyttämään ja ihastuttamaan! Seminaarinkadulla ja Musican aulassa kannattaa siis käydä pörräämässä, sillä näitä myyjiä ei ihan jokaisessa tapahtumassa näekään.

Monet järjestöt saapuvat esittelemään toimintaansa alueelle. Mensan kojulla voi kokeilla leikkimielisiä älypelejä, room escape -yritys Mysteeri puolestaan järjestää Yössä mysteerin, johon voi hakea ohjeet heidän pisteeltään. Yöhön saapuu myös sankoin joukoin käsityöläisiä myymään tuotteitaan. Tarjolla on yksilöllisiä asusteita, koruja ja muita esineitä, myös kierrätysmateriaaleista, kuten lusikoista ja sisäkumista valmistettuja.

Tekemisen tuoksinnassa ei tarvitse olla nälissäänkään. Torialueen ruokakojujen tarjonta kutkuttelee Yön kävijöiden makunystyröitä tukevammalla ruualla sekä makeannälkään tarkoitetuilla herkuilla. Tarjolla on myös erikoiskahveja Paahtimo Papun ja Punaisen Kirahvin toimesta.

 

ykyo2016-toripaikat_kartalla-web

Toripaikat listattuna. Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.

Viimeisiä säätöjä ohjelmaan

Moni teistämahtavista yleisön edustajista katsonee Yön ohjelmaa lehtemme ohjelmakartasta. Tämä postaus on suunnattu erityisesti teille! Mikään ei nimittäin ole pysyvää, ei edes ohjelmamme, vaan muutoksia on tullut lehden painamisen jälkeen. Suosittelemme vahvasti katsomaan tämän listauksen läpi ja panemaan merkille muutokset, lisäykset ja peruutukset. Kaikki nämä näkyvät myös nettisivujen ohjelmassa ja päivittyvät jatkuvasti!

Olethan huomannut, että voit koostaa netissä oman henkilökohtaisen päiväohjelmasi? Tämä tapahtuu ohjelmasivulla. Kun löydät itseäsi kiinnostavan esityksen, paina tähteä. Lopuksi löydät valintasi koottuna klikkaamalla ”jaa tähdelliset” -täppää sivun alareunassa. Linkin kopioimalla voit esimerkiksi kertoa ystävillesi, millaisen Yläkaupungin Yön aiot kokea ja vertailla, oletteko menossa samoihin ohjelmiin. Näppärää!

 

PERUUTUKSET

Suomenhevosten ajonäytös, Ruusupuiston piha klo 15

Honey Please, Sohwi klo 17

Venla Kupiainen, Juomatehtaan studio klo 18

Ikääntyvien yliopiston Seniorikuoro, Yliopiston ravintola Tilia klo 16

Slack-line työpaja, Yliopiston kirjaston piha klo 16

Teatterikoneen Musta taksi -kollektiivi / Rakkaudesta tulevaisuuteen – esitys viidessä näytöksessä, Vanha paja klo 21

 

MUUTOKSET

Jyväskylän Kangas: Tietoiskuja ja kesäkukkien istutusta, Kauppakatu 15 (entisen Tiimarin kohdalla) klo 14

Kevät-tanssisoolo, Elli Pulkkinen, Kauppakatu 15 (entisen Tiimarin kohdalla) klo 15

Rantaväylä-skenaariot esittelyssä, Kaupunginkirjaston Minnansali klo 11

Suuri Hipposilta, Kaupunginkirjaston Minnansali klo 15

Heidi Naumasen ja Laura Ruotsalaisen näyttelyn esittely, Taidekortteli, Galleria Becker, klo 15-17

Mikko Tapper, Vakiopaine klo 18.30

 

LISÄYKSET

Algoriston diskreetti charmi, Ruusupuisto, aula, 16.30-18.30

Lauluryhmä Jännät, Alvar Aalto -museo klo 18.15

TUFF! Pre-party / SKATE, Yliopiston tenniskenttä klo 12

Slack Bird / Viralliset OFS2016-treenit, Yliopiston tenniskenttä klo 14

OFS DJ / Viralliset OFS2016-treenit, Yliopiston tenniskenttä klo 15

Free Skate, Yliopiston tenniskenttä klo 17-19

Lounaispuisto Bar (K18), Lounaispuisto, klo 15-00.30

Get Expa – The scale of Game industry in Jyväskylä, Ruusupuisto, 1. krs luentosali Juho klo 17

Elokuvamusikaali Jäänmurtaja, Ruusupuisto, 1. krs luentosali Juho, klo 17.45

The Swordless Samurai,Ruusupuisto, 1. krs luentosali Juho klo 18.40

Kazmertsuk – stories & characters, Ruusupuisto, 1. krs luentosali Juho klo 20

Ainakaunis, Sohwi la 17

Mixtape, Suomen käsityön museo klo 21

Äänitaiteilija Patrick McGinley (murmer) sekä kuvataiteilijat Johanna Juvonen ja Biagio Rosa sekä Pixelache-festivaali esittäytyvät, ti-la2016, Äkkigalleria klo 19-21

Minä En Ole Kala, Toivolan vanha piha klo 15

Kalina-tanssilauluryhmä, Yliopiston kirjaston aula klo 13

Kalina-tanssilauluryhmä, Tikkalan koulu klo 14.30

Anne Sarja-Kolu: ”Väreillä leikkiminen sallittu”, Keltinmäen keidas klo 22

Sarvenperän Korsusauna lämpimänä, Sarvenperän korsu klo 18-24

(S)low communication -taidetyöpaja, Toinila klo 12-15

Duo Saras esiintyy ympäri festivaalialuetta, ympäri kaupunkia festivaalin ajan

Älylän pihakirppis, Älylän pihat klo 12-15

Kirjahuutokauppa, Älylän pihat (Alvar Aallon katu 3) klo 15

Teatterikoneen Musta taksi -kollektiivi: Alkukantaisen hoilotuksen työpaja, Vanha paja klo 21