Taidekaappien jäljillä

Yläkaupungin Yö ja Jyväskylän Energia ovat piristäneet Jyväskylän kaupunkikuvaa sähkönjakokaappeja taiteistamalla jo muutaman vuoden ajan.

Tänä vuonna Yläkaupungin Yö haluaa nostaa esille aiempien vuosien taidekaappeja tapahtuma-alueen läheisyydestä. Ajatus katukuvan elävöittämisestä ja taiteen tuomisesta lähemmäksi ihmisiä on toteutunut taidekaappiprojektin tiimoilta, sillä tällä hetkellä taidekaappeja löytyy ympäri Jyväskylää jo viitisenkymmentä. Yhteistyön ydinajatuksena oli jyväskyläläisten taiteilijoiden osaamisen esille tuominen ja kaupunkikuvan elävöittäminen taiteen keinoin. Sähkökaappien kuvittamisella pyritään virkistämään katukuvaa ja tuoda taidetta lähemmäksi kaupunkilaisten arkea.

Toteutustyyli teoksissa on vapaa, sillä kuva alkuperäisteoksesta tulostetaan säänkestävälle tarralle, joka kiinnitetään sähkönjakokaappiin. Taidekaapeista on siis iloa useammaksi vuodeksi!

Tämän vuoden esille nostettavat taidekaapit voit löytää alla olevan kartan avulla, johon taidekaappien paikat ovat numeroitu reitinomaisesti. Alta löydät myös taideteoksien tekijät, teoksen nimen ja julkaisuvuoden. Tai sitten voit hyödyntää tekemäämme Google Mapsin kautta toimivaa karttapohjaa, johon taidekaappien paikat tekijöineen ovat merkattu. Mapsin karttaan pääset tästä

Kartan grafiikka: Anniina Lius

 

  1. Johanna Pisto, Bangkok (Seminaarinkatu) 2013
  2. Pertti Karjalainen, nimetön (Vapaudenkatu, Lounaispuiston alakulma) 2013
  3. Maija Holma, Pohjoinen (Minna Canthin katu) 2013
  4. Sierra Lahti, nimetön (Vaasankatu 27) 2014
  5. Kimmo Uusi-Maahi, Ballerina (Cygnaeuksenkatu 5 ) 2014
  6. Jyväskylän kuvataidekoulun v. 2013 8 v oppilaat (Mäki-Matinkatu) 2013
  7. Mikko Hietaharju, (m)animalism (Vapaudenkatu) 2013
  8. Tuukka Toijanniemi, Music Is The Best (Gummeruksenkatu) 2013
  9. Minja Revonkorpi, Puutarhuri Kirkkopuistossa (Kirkkopuisto) 2013 ja Tuomas Mikkonen, Green Effect (Kirkkopuisto) 2103
  10. Laura Dahlberg, Kädelliset (Keskustie) 2013 ja Willie Männikkölahti, nimetön (Keskustie) 2013