Lapsiperheiden Yö

kuva: Sini Tohmo

 

Tapahtumapäivä starttaa heti aamupäivästä lapsille ja perheille suunnatulla ohjelmalla. Erilaisia esityksiä, taiteellisia työpajoja ja liikunnallisia aktiviteetteja pystyy kokemaan ympäri festivaalialuetta.

Tuttuun tapaan Mäki-Matin perhepuiston ohjelmisto vastaa suurimmasta osasta lasten ja perheiden ohjelmasta. Puiston pihalla perheet voivat muun muassa kokeilla keskiaikaista jousiammuntaa tai kohdata taikurin tekemässä taikatemppuja ympäri puistoaluetta. Perhepuiston lavalla nähdään Jyväskylän Tanssiopiston lastentanssiryhmiä, Koko perheen pelimannikonsertti ja Nuorisoseurojen Luova Lava lastenryhmien musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä. Sisätiloissa sekä terassilla voi osallistua Kielikampuksen kielisuihkuun ja kertomukselliseen Ihmeiden ongintaan. Mäki-Matin ohjelmiston päättää Lastenteatteri Loihun avaruusseikkailullinen esitys Keksijänero Kemppainen ja avaruuden ikkuna. Mäki-Matin alueella on luvassa myös esimerkiksi erilaisia liikunta- ja maalausaktiviteetteja.

Muiden tapahtumapaikkojen ohjelmaan voi osallistua aamupäivästä iltaan. Touhula Kulmakartanolla voi liittyä mukaan iloiseen Touhulan Lastentapahtumaan. Karnevaalikauppa Aprillilla meikkitaitelijat Monja ja Jutta Takalo tekevät lapsille kasvomaalausta sekä katutaikuri Risto Vinha hämmästyttää katutaikuudellaan. Ready Set Polen Lasten puuhatuokiossa lapsilla on mahdollisuus kiipeilyyn ja temppuradalla puuhailemiseen. Alvar Aalto-museolla koristelusta kiinnostuneille järjestetään muffinsien koristelupaja ja Ruusupuistossa on lapsille suunnattu laulu- ja soittoesitys leikkeineen. Illalla perheillä on mahdollisuus erilaiseen bingoiluun muun festivaalikansan kanssa Tekotaiteellisen Paskan Festivaaleilla, kun Elektrobingo taiteilee bingon avulla improvisoidun ääniteoksen.

Esityksien ja eri aktivitiittien tarkemmat aikataulut löydät ohjelmastamme tai ohjelmalehdestämme.