Kun katsojan rooli ei riitä

kuva: Hanna Nelimarkka

Kiinnostaisiko lautapeliturnaus tai haluaisitko osallistua perfomanssiin? Vai olisiko uusi liikuntaharrastus etsinnässä? Yläkaupungin Yössä on mahdollista osallistua erilaisiin työpajoihin sekä moniin liikuntalajikokeiluihin.

Heti aamusta alkaen Ruusupuistossa on mahdollisuus osallistua koko päivän kestävään Go-lautapeliturnaukseen tai lyhyempiin pelisessioihin iltapäivästä Kokeile, Koe, Pelaa ja Jyväskylä Game Industry Showcase vol 3. toimesta. Ruusupuistolla voi myös antaa runosuonen sykkiä Keski-Suomen Sanataideyhdistys Rapina ry:n Runobuffet työpajassa sanomalehti- tai kuvanrunoin.

Kampuksen urheilukentällä pääsee kokeilemaan gorodkia ja kurlausta. Samaisella kentällä Jyväskylän Liitokiekkoilijat pitävät kiekkoilurastia lajiesittelyin ja kokeilupistein frisbeen, ultimaten ja freestylen kokeilemiseen. Ready Set Polella järjestetään koko iltapäivän ajan lajiesittelyitä ja kokeilutunteja tankotanssiin, rengastratepsiin ja erilaisiin joogatyyleihin.

Harjulla on tänäkin vuonna mahdollista osallistua klo 17 alkavaan Kati Puskan/Kate Bush performanssiin. Huomioithan, että performanssiin osallistujat kokoontuvat jo klo 16.30 Harjun portaiden alle. Tanssiin voi halutessaan heittäytyä Jyväskylän Ylioppilasteatterin kanssa heidän perinnetanssi pornopolkan tahtiin. Wedding Garage tarjoaa mahdollisuuden improiluun heidän kauppansa näyteikkunassaan.

Alvar Aalto– museolla pääsee koristelemaan muffinsseja ja  tekemään mitaleita Alvar Aallon 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi työpajojen merkeissä. Katutaso Lounge järjestää kierrätyspajan, jossa voi tuunata jotain muistoksi tämän vuoden Yöstä.

Koko päivän ohjelmien aikatauluihin pääset kätevästi kautta painaen tästä.