Yläkaupungin Yön jatkot Tikkalassa

Kuva: Ville Waali

“Tervetuloa tutustumaan vireään Tikkalan kylään, erilaiseen Jyväskylään, vain reilut 20 kilometriä keskustasta ja nauttimaan kiireettömästä keväisestä iltapäivästä maaseudun rauhassa!”

Sunnuntaina 20.5.2018 Yläkaupungin Yötä jatketaan Yläkaupungin Yön jatkoilla Tikkalan kylän Laukkalassa kello 12-16 välisenä aikana. Tilaisuus on yleisölle maksuton.

Iltapäivän ohjelmaan kuuluu erilaisia esityksiä ja taiteen muotoja, jotka ovat näkemisen sekä kuulemisen arvoisia. Tilaisuuden avaa tilan isäntä Tapani Laukkala kello 13, jonka jälkeen hän esittelee Laukkalan paikkoja. Ensiesityksensä jatkoilla saa “Huoneet Puhuvat”-lyhytfilmi, joka kertoo Laukkalan päärakennuksen elämästä menneen sadan vuoden ajalta. Filmin on kuvannut Penuel Rantakangas ja näyttelijöinä ovat lähiseutujen tähdet. Musiikkiesityksestä vastaa Kulissi Goes A Cappella-kuoro, jonka ohjelmisto koostuu monipuolisesta musiikkitarjonnasta. Viimeisen ohjelmanumeron myötä päästään tutustumaan työnäytöksen kautta ITE-taiteilija Juhani Kuuselan kädenjälkeen.

Koko tapahtuman ajan POKOn nuorten kahvio palvelee tapahtumaan osallistuvia tarjoten suolaista ja makeaa syömistä. Paikan päällä pystyy tekemään löytöjä paikallisten taiteilijoiden ja tuottajien tuote-esittelyiden ohessa. Käteismaksuun kannattaa varautua. Tapahtumapäivänä talon kotimuseo on auki yleisölle. Nähtävillä paikan päällä on myös Metsätorpanmaa-yhdistyksen Metsäkylien väkeä-näyttely, joka kuvaa lähikylien elämää viime vuosisadalta.

 

Laukkalan ohjelman aikataulu (klo 12-16):

12.00-16.00 POKOn nuorten kahvio avoinna ja esittelyssä paikallisten taiteilijoiden sekä tuottajien tuotteita.

13.00 Tilaisuuden avaus ja paikan esittelyä, isäntä Tapani Laukkala

13.30 Huoneet puhuvat- lyhytfilmi

14.30 Kulissi Goes A Cappella- kuoro

15.00 ITE-taiteilija Juhani Kuuselan työnäytös.

Yleisölle auki myös talon kotimuseo ja paikan päällä nähtävillä oleva Metsätorpanmaa-yhdistyksen Metsäkylien väkeä-näyttely.

 

Yläkaupungin Yön jatkojen tarkka osoite on Petäjävedentie 1798, Tikkala, Korpilahti, Jyväskylä.