M.A. Numminen ja Ilmavoimien Big Band Yläkaupungin Yön syntymäpäiville

M.A.Numminen ja Ilmavoimien Big Band.

M.A. Numminen ja Ilmavoimien Big Band. Kuva: Puolustusvoimat / Aki Kurvinen

25-vuotisjuhlia viettävän Yläkaupungin Yö -festivaalin ensimmäiseksi esiintyjäksi on varmistunut M.A. Numminen yhdessä Ilmavoimien Big Bandin kanssa. Ilmaiskonsertti soi Lounaispuistossa 20. toukokuuta.

“Tapahtumassa nähdään harvemmin tämän kokoluokan esiintyjiä, mutta juhlavuoden kunniaksi halusimme herkutella vähän erilaisella ohjelmanumerolla”, kertoo festivaalin ohjelmistosta vastaava tuottaja Tero Uuttana. “Myös Ilmavoimien Big Band esiintyy ensimmäistä kertaa Yläkaupungin Yössä, joten aika ainutlaatuisesta synttärikonsertista on kyse!”

Kotiharjun päällä -nimeä kantavassa konsertissa kuullaan 50-vuotisen uran tehneen M.A. Nummisen tunnetuimpia ja rakastetuimpia kappaleita 60-luvulta nykypäivään. Ilmavoimien Big Bandin kapellimestarina toimii musiikkimajuri Tomi Väisänen.

Tänä vuonna Yläkaupungin Yötä vietetään lempeissä tunnelmissa, kun teemana on Yö rakkauden. Tapahtuman koko ohjelmisto valmistuu huhtikuussa, ja luvassa on jälleen muun muassa musiikkia, tanssia, teatteria, sanataidetta, kuvataidetta, elokuvia, pelejä ja liikuntaa. Yhteensä noin 200 esitystä levittäytyy tuttuun tapaan ympäri Jyväskylän yläkaupunkia.